'Nieuwe iPads krijgen OLED-scherm'

News
woensdag, 02 juni 2021 om 9:00
ipadf1606480889
De nieuwe iPads van volgend jaar krijgen mogelijk een oledscherm, meldt ETNews. Tot nu toe hadden alleen sommige modellen van de iPhone en Apple Watch een oled-scherm, maar daar gaat de tech-gigant mogelijk verandering in brengen met nieuwere tablets. Het is niet duidelijk wanneer we de nieuwe iPads kunnen verwachten, maar de kans is groot dat het over de volgende generatie gaat.
De Zuid-Koreaanse website ETNews meldt dat de nieuwe schermen voor de iPad-toestellen worden gemaakt en geleverd door LG en Samsung. Deze twee bedrijven werken al langere tijd met oled-schermen voor de iPhone en Apple Watch, maar zouden nu dus ook voor de iPad-schermen aan het maken zijn.
Het is nog niet duidelijk waarom of wanneer iPad-toestellen de nieuwe schermen gaan krijgen. Een mogelijke reden voor de verandering is dat oled-schermen een stuk minder wegen dan andere schermen en in veel gevallen beter beeld geven.

LG toch nog in smartphonewereld

LG maakt niet alleen schermen, maar is ook enige tijd bezig geweest met eigen smartphones, helaas stopt het bedrijf daar definitief mee. Het voordeel hiervan is wel dat LG nu enige ervaring heeft met het maken van componenten voor telefoons en mobiele toestellen en nu ook makkelijk kan inspelen op eventuele producties van andere toestellen.
Ook nu zien we terug dat LG niet geheel uit de wereld van mobiele toestellen stapt en nog steeds graag een bijdrage levert aan de toestellen van Apple. Wat we precies moeten verwachten van de nieuwe schermen is niet duidelijk, maar het is een opvallende zet van Apple en zeker het onthouden waard.

Populair Nieuws