Epic voegt nieuwe virtuele influencer toe aan Fortnite

News
maandag, 20 september 2021 om 12:30
fortnite season 8 cubedf1631528499
De nieuwste toevoeging aan Fortnite is geen sportman, superheld of muzikant, maar een virtuele influencer genaamd Janky. De skin is beschikbaar in de virtuele winkel van de game en is de tweede van een digitale content creator die is opgenomen in de populaire Battle Royale.
Vorig seizoen was één van de merkwaardigere toevoegingen aan Fortnite "Guggimon", een angstaanjagend uitziend konijnenwezen dat toevallig ook een virtuele influecer was met miljoenen volgers op platforms zoals Instagram en TikTok. Guggimon is gemaakt door een bedrijf genaamd Superplastic. Nu hebben ze dus gewerkt aan het nieuwe personage: Janky. Het nieuwe karakter is bovendien een vriend van Guggimon, volgens de 'lore'.
Het lijkt misschien een vreemde toevoeging, maar het universum van Fortnite is de laatste tijd uitgebreid met allerlei pop culture karakters, zoals Marvel-superhelden en popsterren. Zo heeft Ariana Grande recent nog een reeks digitale concerten gegeven via Fortnite. Vorig jaar debuteerde Travis Scott het concept in de Battle Royale game. De toevoeging van Janky aan Fortnite maakt ook deel uit van een groeiende trend van virtuele influencers die verder gaan dan sociale netwerken en zich verplaatsen naar plekken zoals muziekvideo's en persconferenties.

Janky komt samen met nieuwe items naar Fortnite

Het nieuwe karakter komt niet met lege koffers naar de populaire Battle Royale game toe. Naast de outfit van de virtuele influencer kan je namelijk ook een aantal andere goodies scoren in de Item Shop. Hier is alles wat je nu kunt krijgen:
  • Janky (Outfit) - Onverwoestbare stuntman en zelfverklarende streetwear-icoon.
  • Janky's Stunt Helmet Back Bling - Heeft veel klappen gekregen...
  • Janky’s Dead Fish Pickaxe - Gevonden tijdens dumpsterduiken voor nieuwe outfits.