Epic Games beland in nieuwe rechtszaak

News
dinsdag, 12 oktober 2021 om 16:30
fortnite blog photography blog 19 1011 upgraded combat screenshot 1920x1080 b7fb7387b1402312bbbe8fbba6954e1715095059f1634029219
Epic Games heeft al wat rechtszaken aan zijn broek hangen, en daar komt er nu nog een bij. In een PDF-bestand, geschreven door aanklager Google, kwamen een paar interessante dingen naar voren.
De reden dat Google Epic Games aangeklaagd heeft, is dat het bedrijf een eigen betaalmanier toevoegde aan de mobiele versie van Fortnite. Dit is uiteraard tegen de regels van Google.
Normaal gesproken wanneer jij iets via de Play Store koopt, gaat dertig procent daarvan naar Google. De aangepaste manier van betalen bij de mobiele versie van Fortnite zorgde er dus voor dat Google flink wat geld heeft misgelopen. Hoewel de app niet meer in de Play Store te verkrijgen is, zijn er nog wel miljoenen Android-gebruikers die de app op hun telefoon hebben staan.

Wat staat er in Google's klacht tegen Epic Games?

In de klacht van Google laat het bedrijf het volgende weten: “Klanten en ontwikkelaars hoeven de appwinkel niet te gebruiken, zij kunnen ook andere winkels en distributiekanalen kiezen." Google eist nu dat Epic Games al het misgelopen geld terugbetaalt aan Google. Hoeveel dit bedrag zal zijn is onduidelijk.
Epic Games is inmiddels wel bekend met rechtszaken. Epic Games heeft Google al aangeklaagd, omdat Google Fortnite uit de Play Store verwijderde. Ondertussen is er ook een rechtszaak gaande tussen Epic Games en Apple. Apple weigert momenteel nog steeds om Fortnite terug te laten keren naar iOS-apparaten.