5 redenen waarom Back 4 Blood hét multiplayerspel van het najaar wordt

Article
dinsdag, 12 oktober 2021 om 16:00
back 4 bloodf1623840996
Het najaarsgeweld is officieel losgebarsten, maar de grootste games moeten nog komen. Eén daarvan is Back 4 Blood, de gloednieuwe 4-player co-op zombieshooter van de makers van Left 4 Dead. Wij zetten alvast vijf redenen op een rijtje waarom de game hét multiplayerspel van het najaar wordt.
In Back 4 Blood kun je alleen of samen met maximaal drie andere vrienden de strijd aangaan met de Ridden. Deze monsters zijn een soort zombies, maar dan met een nieuwe naam in een wereld die op z’n gat ligt door de parasiet die de mensheid heeft geïnfecteerd. Jij bent één van de Cleaners die zijn best doet om de zombies toch een beetje terug te dringen.
Met Turtle Rock Studios als maker weet je dat de focus ook direct komt te liggen op co-op. Daardoor werden de vorige titels van de studio immers hits (de Left 4 Dead-reeks). Het doel van de maker met Back 4 Blood is dan ook om een spiritueel vervolg af te leveren op de reeks waarmee de studio ooit groot is geworden. Het grote verschil is alleen dat deze game het onderste uit de kan moet halen via de techniek die vandaag de dag beschikbaar is.
back 4 blood stinger minf1611146583

1. Old-school plezier met moderne graphics

Een tof verhaal is altijd een pluspunt voor een game, maar het is eigenlijk nog leuker als je het verhaal samen met vrienden kunt ervaren. Met Back 4 Blood is dat gewoon mogelijk. De complete campaign is te spelen samen met maximaal vier spelers.
Tegenwoordig zie je steeds minder games met een volledige co-op campaign. Dat is eigenlijk best jammer, want games gaan er zelf natuurlijk steeds mooier uitzien. Het filmische plaatje dat je daardoor krijgt in gamevorm kun je met Back 4 Blood dan ook samen ervaren. Het doet terugdenken aan de dagen dat je samen met je beste vrienden nachtenlang samen doorhaalt.
147111 back 4 blood special edition playstation 5 screenshot 05f1633601010

2. Elkaar aanvullen

Om het spelplezier samen nog verder te verhogen heeft deze FPS ieder personage als het ware een soort class gegeven. Elk personage heeft zijn eigen voordelen die ervoor zorgen dat je als team beter funcitoneert. Waar Evangelo ervoor zorgt dat het team sneller kan lopen, heeft Jim bijvoorbeeld sneller het vizier bij zijn oog om de zombies vol lood te pompen.
In totaal zijn er acht Cleaners om uit te kiezen. De keuzes zijn als volgt:
  • Hoffman
  • Walker
  • Doc
  • Mom
  • Holly
  • Evangelo
  • Karlee
  • Jim
Op deze manier heb je in Back 4 Blood lekker veel reden om de campaign vaker te spelen. De rol die je speelt, hangt immers af van je personage. Als jij een healer wil zijn, moet je dus wel voor Doc kiezen. Is die rol alleen al vervuld, zal je toch een back-up plan moeten hebben. Gelukkig kun je missies dan ook vaker spelen en dan eventueel een ander personage kiezen.
back 4 blood cleaners vs ridden minf1608209621

3. Ieder potje is uniek

Wat Back 4 Blood helemaal uniek maakt als multiplayertitel is dat je wel op heel bijzondere wijze last van FOMO (fear of missing out) kunt krijgen. Een potje missen betekent namelijk daadwerkelijk dat je een unieke ervaring mist die je misschien nooit meer gaat beleven. Ieder potje dat je samen met je maten speelt is daadwerkelijk anders.
Dit heeft te maken met het speciale Card System dat in de game zit. Ieder potje heeft een aantal unieke regels, zoals vijanden die meer health hebben of spelers die minder kogels hebben. Er is dan ook een zogeheten Game Director die iedere missie constant kan veranderen waardoor je altijd op je hoede moet zijn.
back 4 bloodf1628865502

4. Samen, maar ook tegen elkaar

Back 4 Blood gaat alleen wel een stapje verder dan alleen een co-op campaign. Er is namelijk ook gewoon een grote PvP-modus waarvan je kunt genieten. Deze zorgt er dan ook voor dat Back 4 Blood een veelzijdige multiplayer-game is.
De PvP-modus van Back 4 Blood brengt een 4v4-modus waarin je kunt spelen als Cleaner, maar ook in de huid van een Ridden kunt kruipen. Je kunt dus spelen als de zombies, maar daar blijft het niet bij. Elke factie heeft namelijk zijn eigen krachten en mogelijkheden om de andere partij een kopje kleiner te maken.

5. Left 4 Dead meets Evolve

Wat Back 4 Blood misschien wel het meest van allemaal hét multiplayerspel van het najaar maakt, is de manier waarop ontwikkelaar Turtle Rock haar twee eerdere reeksen samensmelt. Naast Left 4 Dead is de studio namelijk ook voor Evolve verantwoordelijk.
De mechanics van Evolve zitten dan ook verwerkt in de game in de vorm van de Game Director. Via deze feature kan één van de spelers de missies zo op de schop gooien dat de daadwerkelijke Cleaners voor een extra uitdaging komen te staan. De Game Director-rol heeft namelijk zowel in PvE als PvP een rol. Waar je dus ook kiest om te spelen, in Back 4 Blood wordt de ervaring met je vrienden elke keer weer uniek en memorabel!
Dit artikel is in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment.