PS5 VRR update komt mogelijk sneller dan gedacht

News
dinsdag, 12 oktober 2021 om 17:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Sony blijkt naar verluidt al ver te zijn met het toevoegen van VRR ondersteuning voor de PS5. Sony zou namelijk in China al een update hebben uitgevoerd waarin VRR wordt ondersteund. De update is ontdekt door HDTVTest. Nu Sony de functie in China uitrolt lijkt het er op dat het niet lang zal duren voordat we de functie ook hier zullen hebben.
Sony brengt binnenkort mogelijk een update uit voor de PS5 waar VRR (Variable Refresh Rate) ondersteuning wordt toegevoegd. Dit blijkt uit een update die in China wordt uitgerold. Dit is groot nieuws, want dit maakt duidelijk dat Sony al de techniek heeft om VRR te ondersteunen. Het zal dus hopelijk niet lang duren voordat VRR ondersteuning ook in Nederland zal worden toegevoegd.

Wat is VRR?

VRR staat voor Variable Refresh Rate. De techniek zorgt ervoor dat de frames beter worden gesynchroniseerd met de TV. Zonder VRR kunnen er namelijk 'scheuren' in het beeld ontstaan. Dit komt omdat de TV eigenlijk minder snel werkt dan de grafische kaart van een console. Vaak merk je daar niets van, maar soms komt toch naar voren dat het niet helemaal gelijk loopt en dan zie je af en toe screen tearing. Dit probleem wordt verholpen met VRR.
Een hoop fans vroegen om de toevoeging en Sony heeft hier naar geluisterd. Er werd alleen niet verwacht dat de ondersteuning er al zo snel aan zou gaan komen. Momenteel wordt de update alleen uitgerold in China, maar het valt te verwachten dat het niet lang zal duren voordat Europa ook aan de beurt is voor de update.

Populair Nieuws