Epic Games Store krijgt achievementsysteem

News
dinsdag, 05 oktober 2021 om 11:00
epic gamesf1645113725
De Epic Games store krijgt volgende week een nieuw achievementsysteem. Via de achievements kun je XP winnen. Het nieuwe systeem is tot nu toe voor maar zes games beschikbaar.
Het achievementsysyeem is een kleine stap om meer te concurreren tegen PC-gamestores, zoals bijvoorbeeld Steam. De achievements zijn binnenkort beschikbaar voor de games: Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Alan Wake Remastered, Kena Bridge of Spirits en Zombie Army 4. Via de achievements kom je in verschillende ‘tiers’, waarbij je voor de Brons ‘tier’ heb je maar vijf XP nodig hebt. Voor Platina is dit maar liefst 250 XP. Naast deze tiers heb je ook nog Zilver en Goud.
Op dit moment doet het verzamelen van XP nog niks. Epic heeft beloofd dat er later dit jaar “nieuwe sociale functies en spelerbeloningen” zullen komen voor je presentaties. De achievements kan je zien op de gamepagina in de Epic Game Store, dit staat naast de bibliotheek van de spelers. Je kan hier je voortgang volgen in een game en hoe hoog jouw niveau ligt in een bepaalde uitdaging. Beschikbare prestaties kan je ook zien op de detailspagina’s van de game.

Hoe zit het met de ontwikkelaarsprestaties?

Epic Game lanceerde de achievements al een jaar geleden. Deze achievements waren voor ontwikkelaars en worden nu ‘ontwikkelaarsprestaties’ genoemd. Het nieuwe Epic achievement-systeem geeft spelers extra voordelen en brengt ze meer samen met de prestatiesystemen op andere platforms. Als je al ontwikkelaarsprestaties hebt gaan ze niet verloren, je XP wordt automatisch overgezet naar het nieuwe Epic achievementsysteem. Epic Games verwacht dat de functie binnen enkele maanden zal uitkomen.

Populair Nieuws