Update - Samsung lost beveiligingsprobleem smartphones op

News
maandag, 20 maart 2023 om 17:00
samsung galaxys22f1673952408
Als je een Samsung smartphone hebt, kan het raadzaam zijn om even wat instellingen te bekijken. Er is namelijk een groot beveiligingsrisico met verschillende modellen. Ook gebruikers van Google Pixel telefoons en Vivo-smartphones moeten even opletten.

Update - Samsung komt met beveiligingsupdate

Als het goed is zijn ook de smartphones van Samsung beschermd tegen de kwetsbaarheid die hieronder is beschreven. Er is in maart een patch verschenen en in april volgt er nog één. Samsung deelt het volgende statement met XGN:
Oorspronkelijk bericht:
Verschillende smartphones van Samsung, Google en Vivo hebben last van een grote kwetsbaarheid, meldt het Project Zero team van Google. Kwaadwillenden kunnen op afstand toegang krijgen tot de toestellen zonder dat de gebruiker hier iets van merkt. Hackers kunnen soms via malware in je telefoon inbreken, maar met deze kwetsbaarheid hebben ze alleen je telefoonnummer nodig.
Het probleem zit hem in Exynos-chipsets die gebruikt worden in onder andere de Samsung Galaxy S22, A53 en A12 en de Google Pixel 6 en 7. Dat zijn populaire telefoons dus er zijn potentieel miljoenen gebruikers die risico lopen. Ook als je je telefoonnummer niet zomaar laat slingeren zijn er manieren waarop hackers het in handen kunnen krijgen om vervolgens ongemerkt in je telefoon te komen.

Samsung of Pixel smartphone te beschermen tegen probleem

Gebruikers van de Google Pixel 6 en 7 hoeven zich niet al te druk te maken om dit probleem. Google heeft namelijk al een beveiligingsupdate uitgebracht die het probleem verhelpt. Als je telefoon de laatste updates heeft gehad is er dus niets aan de hand (al is het wel de moeite waard om het even te controleren).
Samsung heeft volgens Project Zero nog geen update uitgebracht. Die zal waarschijnlijk wel volgen, maar in de tussentijd kunnen gebruikers zichzelf beschermen. Door in de instelling Voice over LTE en Voice over WiFi uit te zetten zou je beschermd moeten zijn tegen hackers die van dit probleem gebruikmaken.
Dit bericht is aangepast op 20 maart 2023.