Elden Ring had de mensheid kunnen uitroeien

News
maandag, 20 maart 2023 om 17:30
elden ringf1624265795
Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Elden Ring een monsterhit werd voor FromSoftware. Hoewel de game vaak als toegankelijker gezien wordt dan bijvoorbeeld Dark Souls of Bloodborne, hebben spelers het natuurlijk alsnog moeilijk met de game. Dat blijkt nu ook uit een opvallende statistiek.
Elden Ring is ruim een jaar oud en om dat te vieren deelt Bandai Namco wat leuke statistieken over de game. De games van FromSoftware zijn bekend om hun moeilijkheid en menig speler ziet vaker een YOU DIED-scherm dan een overwinning. Het aantal sterfgevallen in Elden Ring is dan ook niet misselijk.
Spelers zijn in totaal namelijk meer dan 9 miljard keer doodgegaan in Elden Ring. De wereldbevolking is omenteel zo’n 7,89 miljard, dus als elke nederlaag in Elden Ring daadwerkelijk een mensenleven had gekost waren we nu ruimschoots uitgestorven. Elden Ring is zo’n 20 miljoen keer verkocht, wat betekent dat spelers gemiddeld 450 keer zijn doodgegaan.
De meeste van die sterfgevallen waren in gevecht met vijanden en NPC’s, waarbij de beruchte Malenia de meeste slachtoffers claimde. Deze boss was dan ook zo berucht dat de speler letmesoloher, die anderen met bijzonder veel zelfvertrouwen te hulp schoot, een meme werd. Na gevechten zijn status-effecten en vallen de grootste doodsoorzaken.

Elden Ring DLC op komst

Het sterven in Elden Ring is voor veel spelers nog niet voorbij. Veel spelers zijn nog actief bezig met de game en veel anderen zullen ongetwijfeld terugkeren voor de DLC die onlangs werd aangekondigd. Deze heet Shadow of the Erdtree en heeft momenteel nog geen releasedatum.

Populair Nieuws