Emma Stone tekent voor ‘Cruella 2’

News
maandag, 16 augustus 2021 om 9:00
cruellaf1624558101
Emma Stone en Disney zijn tot een overeenkomst gekomen voor een vervolg op Cruella, zo meldt Deadline. De eerste film vertelde het origin story van de 101 Dalmatiërs-schurk Cruella de Vil. Dat lijkt goed genoeg in de smaak te zijn gevallen dat er een Cruella 2 aankomt.
Het is onduidelijk wanneer we Cruella 2 kunnen verwachten. Er is nog maar net voor de film getekend, dus het zal nog even duren voordat hij klaar is. Disney lijkt nog geen jaar aan de film gehangen te hebben.
Eerder waren er enkele geruchten over een Cruella-serie. De komst van een vervolgfilm betekent niet direct dat een serie nu is uitgesloten, maar wat de status van dit project is (als het ooit bestond), is voor nu een raadsel.

Emma Stone heeft goede deal voor Cruella vervolg

Cruella verscheen begin juni in de bioscoop en kwam ook direct op Disney+ via Premier Access, in verband met de coronacrisis. Dat model is niet voor iedereen even gunstig: Scarlett Johansson klaagde Disney bijvoorbeeld aan omdat zij door de Disney+ release van Black Widow financieel benadeeld werd. Het lijkt erop dat Emma Stone die kant niet op hoeft.
Hoewel het niet duidelijk is hoe lang Disney nog gebruik wil maken van het Premier Access-model, zou de deal voor Cruella 2 Stone niet benadelen als ook deze film direct naar Disney+ gaat. Stone’s agentschap spreekt van een deal die bewijst dat er in een veranderd media-landschap een weg vooruit bestaat die ‘artiesten beschermt en de belangen van studio’s en talent op één lijn legt’.