'FromSoftware PS5 exclusive in de maak'

News
maandag, 16 augustus 2021 om 9:30
bloodbornef1669207564
FromSoftware, de studio achter Dark Souls, werkt volgens Shpeshal_Nick van XboxEra aan een gloednieuwe PS5 exclusive. Het zou geen direct vervolg zijn op Bloodborne, de PS4 exclusive uit 2015. Wel zou de game qua stijl meer doen denken aan de Souls-titels.
Volgens het gerucht dat eind vorige week opdook, wordt de nieuwe game onthuld tijdens een State of Play. Deze zou 19 augustus plaats moeten gaan vinden. Vooralsnog heeft Sony alleen nog geen nieuwe State of Play uit de doeken gedaan.
Ook ontwikkelaar FromSoftware houdt zich nog stil. De studio is immers nog bezig met de ontwikkeling van Elden Ring, de grote open-world game die voor 22 januari 2022 op de planning staat. Die game verschijnt op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en PC.
44867 klaar sly cooper thieves in time

FromSoftware PS5 exclusive slechts het begin

Toch blijft het daar niet bij. De mede-oprichter van XboxEra stelt namelijk ook dat WipEout een comeback gaat maken. De nieuwe game in de bekende PlayStation-reeks zou specifiek voor PlayStation VR 2 in ontwikkeling zijn en bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium.
Shpeshal_Nick bevestigt op Reddit daarnaast ook dat hij geruchten heeft gehoord rondom een mogelijke terugkeer van Sly Cooper. Geruchten over de bekende reeks met de wasbeer doken vorige week op en ook de insiders heeft geruchten gehoord. Hem wordt alleen verteld dat de game niet door Sucker Punch (de originele studio) wordt gemaakt.
Verder lijkt ook Twisted Metal terug te keren. Journalist Tom Henderson gaf fans hoop door een recente tweet. Hij plaatste een foto van de reeks op Twitter met de tekst "2023". Vermoedelijk betreft het de releasedatum voor het project met de gestoorde clown Sweet Tooth. Onduidelijk is of Henderson doelt op een nieuwe game of simpelweg de serie die Sony rondom de IP ontwikkeld.