Ferrari kiest bewust voor eigen weg in plaats van Red Bull Racing

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 7:00
ferrari sf 24f1708013839
De nieuwe auto van Ferrari ziet er drastisch anders uit dan de auto van Red Bull Racing. Het Italiaanse team heeft dan ook bewust zijn eigen weg gekozen.
Als een team een succesvolle formule heeft gevonden in F1, dan is het niet vreemd om andere teams te zien die hetzelfde concept overnemen. Zo zijn er nu al meerdere auto’s gepresenteerd die veel lijken op wat Red Bull Racing vorig jaar heeft gedaan met de RB19. Die auto wist immers 21 van 22 races in 2023 te winnen.
De SF-24 die dinsdag door Ferrari is gepresenteerd lijkt alleen helemaal niet op de auto van de concurrent. Enrico Cardile, die bij het Italiaanse team verantwoordelijk is voor de aerodynamica, zegt dat het een bewuste keuze is geweest om niet Red Bull Racing te volgen. Dat laat hij weten in gesprek met onder andere GPblog.com.

“We hebben onze eigen richting gekozen. Dat deden we vorig jaar ook, want het is een enorme uitdaging om de drivability te begrijpen als je de aerodynamica vormgeeft. Dus de richting die we hebben gekozen, is die van ons.”

Meer overwinningen voor Ferrari?

Het enige team dat vorig jaar Red Bull Racing van een overwinning af wist te houden, was Ferrari. De Scuderia wisten te winnen in Singapore, de enige plek waar het concept van Red Bull Racing niet leek te werken.
Het team uit Maranello hoopt dit jaar nog meer overwinning te boeken, maar volgens Cardile is het erg lastig te zeggen over de grote concurrent structureel te verslaan is: “Zinloos om over te speculeren. Want in een paar dagen gaan we zien in hoeverre we het gat hebben weten te verkleinen.”