Embracer CEO vindt het 'te vroeg voor overnames' van nieuwe studio's

News
dinsdag, 02 april 2024 om 14:30
embracer group logof1712055516
De Embracer Group heeft de laatste tijd veel mensen ontslagen en studio’s gesloten of verkocht. CEO Lars Wingefors vindt het daarom nu te vroeg om te praten over nieuwe overnames, maar de topman sluit het niet uit.
De laatste jaren heeft de Embracer Group zich niet bepaald populair gemaakt in de game-industrie. Het investeringsbedrijf heeft enorm veel ontwikkelaars, uitgevers en IP’s overgenomen, met initieel het doel om erin te investeren en vergeten franchises nieuw leven in te blazen. Daar is alleen weinig van gekomen en in plaats daarvan zijn meerdere studio’s gesloten, zijn er meer dan 1000 mensen ontslagen en studio’s ook weer verkocht.
Zo is één van de parels van de Embracer Group, Gearbox en de Borderlands-franchise, vorige week nog verkocht aan Take-Two Entertainment. Ondertussen zijn investeerders van de Embracer Group benieuwd wat er aan de horizon ligt voor het bedrijf.
Tijdens een gesprek met investeerders kreeg CEO Lars Wingefors de vraag wanneer er weer studio’s worden overgenomen. De topman vindt het daar voorlopig te vroeg voor, meldt Rock Paper Shotgun.

“Op zoek naar meer fusies en overnames - ik denk dat het veel te vroeg is om te praten over het opnieuw opstarten van die machine. De focus is nu om de winstgevendheid en het genereren van omzet te verhogen door simpele betere producten en games te maken.”

Geen verkopen meer voor de Embracer Group

Na het verkopen van Gearbox, dat minder dan twee jaar in handen is geweest van de Embracer Group, is Wingefors niet van plan om meer studio’s te verkopen. Volgens de CEO is het huidige portfolio van het bedrijf ‘erg belangrijk voor de Embracer Group in de toekomst’.
De vraag voor de toekomst zal ook zijn of het bedrijf genoeg vertrouwen weet terug te winnen bij ontwikkelaars en uitgevers om open te staan voor een overname vanuit de Embracer Group. Veel bedrijven zullen momenteel niet staan te springen om in zee te gaan met de investeringsmaatschappij.