Elden Rings-fans moeten nog wat geduld hebben voor Shadow of the Erdtree DLC

News
vrijdag, 01 december 2023 om 16:30
elden ring headerf1646038440
Veel fans van Elden Ring kijken met smart uit naar de release van Shadow of the Erdtree. Maar volgens FromSoftware moeten spelers nog wat geduld hebben voor de DLC.
Afgelopen februari werd aangekondigd wat al velen hadden verwacht, namelijk een uitbreiding voor Elden Ring. Door de vroege aankondiging in het jaar, hoopten veel fans op een release later in 2023. Nu is alleen duidelijk dat dat niet meer gaat gebeuren. Maar wanneer kunnen we Shadow of the Erdtree dan wel verwachten?
Volgens Yasuhiro Kitao van FromSoftware kan het nog wel even gaan duren. Dat heeft de ontwikkelaar gezegd tijdens de PlayStation Partners Awards, zo meldt PCGamesN. Ook vergelijkt Kitao de DLC met een uitbreiding van een voorgaande game van FromSoftware.

“Onze filosofie is al een lange tijd om zorgvuldig ergens aan te werken, om iets interessants en waardevol te creëren. De DLC zal nog een tijdje gaan duren, maar de voortgang gaat wel goed. Net zoals Bloodborne zal het nieuwe battles krijgen evenals nieuwe karakters.”

Verrassing voor FromSoftware

Dat Shadow of the Erdtree een uitbreiding zou krijgen was niet echt een verrassing. Elden Ring is namelijk met afstand de succesvolste game van FromSoftware tot nu toe. Dat was voor de studio zelf ook een grote verrassing. Volgens Kitao had de studio niet verwacht dat zoveel spelers de RPG zouden spelen. De ontwikkelaar is daar ‘erg dankbaar’ voor.
Over de uitbreiding zelf is nog weinig bekend. FromSoftware heeft tot nu toe alleen artwork gedeeld, waarop het personage Miquella is te zien. Die informatie heeft voor veel speculatie onder de fans gezorgd.