Bloodborne komt eindelijk weer terug, maar niet de manier waarop fans willen

News
donderdag, 14 maart 2024 om 7:30
bloodborne collectors edition aangekondigd 63930f1710348472
De Bloodborne-franchise heeft eindelijk weer een teken van leven getoond. Maar niet door middel van een sequel of een remake, maar door een nieuwe graphic novel.
Er zijn maar weinig franchises met maar één deel, die zo’n grote en fanatieke following hebben als Bloodborne. De game van FromSoftware is alweer negen jaar geleden uitgekomen en sindsdien kunnen fans niet wachten op een remake, een port of een sequel. Andere games van de ontwikkelaar hebben immers wel een vervolg gekregen, zoals Dark Souls. En dat gaat ongetwijfeld ook gebeuren met Elden Ring.
Bloodborne is alleen een uniek geval in het portfolio van FromSoftware, omdat de rechten liggen bij Sony. Maar waar ondertussen talloze games een remake, remaster of PC-port hebben gekregen, wordt Bloodborne genegeerd door de Japanse uitgever.
Bloodborne toont nu wel een teken van leven, maar niet op de manier waarop fans hadden gemaakt. Bloodborne: The Bleak Dominion is namelijk officieel aangekondigd, een graphic novel die zich afspeelt in het duistere universum van de game. Het boek moet in juni van dit jaar uitkomen.

FromSoftware erg blij met vraag naar Bloodborne

Hoewel er al jarenlang geruchten gaan dat Bloodborne in ere wordt hersteld in de vorm van een remake of port, is er nooit een officieel woord erover gezegd door Sony of FromSoftware. Hidetaka Miyazaki, de baas van de studio, heeft zich recent alleen wel uitgesproken over de vele geruchten.
De Japanner is erg blij met de grote vraag naar een remake, omdat de franchise hem zelf ook erg dierbaar is. De topman kan alleen niet zeggen of Bloodborne ooit weer terugkomt als game, waar hij zich voor verontschuldigt.