Elden Ring maker wil vaker nieuwe games uitbrengen

News
vrijdag, 28 april 2023 om 15:30
elden ring horsef1623936438
FromSoftware maakt veelal geliefde games en met Elden Ring is ook het grote publiek bereikt. Er zullen dan ook veel spelers zijn die ongeduldig wachten op de volgende game van de studio. Als het aan FromSoftware ligt is dat wachten in de toekomst niet al te lang.
Sommige ontwikkelaars doen er een aardige tijd over om games te ontwikkelen, waardoor studio’s soms jarenlang niets uitgeven. Bij FromSoftware valt dat gelukkig mee: afgezien van een gat van een paar jaar tussen Sekiro: Shadows Die Twice en Elden Ring komt de ontwikkelaar meestal redelijk vlot met de volgende game. Dat kan alleen nog sneller, meent Armored Core 6 producer Yasuhiro Kitao.
In een interview met Eurogamer krijgt Kitao de vraag of de release van Armored Core 6 terwijl er nog gewerkt wordt aan Elden Ring DLC een indicatie is dat FromSoftware nu aan meer games tegelijk werkt. Dat is volgens Kitao altijd al een tijdje het geval, er werken verschillende teams tegelijk aan verschillende games. Maar het is in de toekomst inderdaad de bedoeling dat er minder tijd zit tussen verschillende games.
Dat wil niet zeggen dat er ineens heel snel verschillende Elden Ring-vervolgen in de winkel liggen. Dat er meerdere teams aan verschillende games werken is juist zodat er originaliteit en variatie mogelijk is. Zelfs als de tijd tussen games korter wordt, zullen de games die direct op elkaar volgen waarschijnlijk meestal niet in dezelfde franchise horen.

Volgende FromSoftware game komt verrassend snel

De eerstvolgende nieuwe game van FromSoftware is Armored Core 6. Daar is pas de releasedatum van onthuld en hij staat op de planning voor 25 augustus. Velen gingen ervan uit dat de game pas later in het jaar zou komen, of zelfs in 2024, dus anderhalf jaar na Elden Ring is al een aangename verrassing.