Steam voegt een handige functie voor vergeetachtige gamers toe

News
vrijdag, 28 april 2023 om 16:00
2023 09 02 steam 2f1673260116
Regelmatig krijgen gebruikers van Steam te maken met nieuwe features, die vaak te maken hebben met de launcher zelf. Maar nu is er een in-game functie toegevoegd die erg handig is, met name voor vergeetachtige gamers.
Hoe vaak heb je meegemaakt dat je nog iets wilde doen in een game, maar het vervolgens compleet bent vergeten? Of wat te denken van codes of wachtwoorden die je moet onthouden om een deur te openen? Als je games speelt via Steam, dan is dat in het vervolg geen probleem meer.
Valve heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd aan het platform, dat heeft het bedrijf aangekondigd via een nieuwe blogpost. De In-Game Overlay heeft namelijk een flinke make-over gekregen. Daardoor is het nu mogelijk om een notitie te maken, die je vervolgens kan vastpinnen in de game zelf. Wil je bijvoorbeeld onthouden dat je een bepaalde opdracht moet doen in Elden Ring? Dan is dat nu zo gepiept.
steam note appf1682689239

Meer opties in Steam

De mogelijkheid om notities te maken is niet het enige dat is veranderd aan de In-Game Overlay. Er zijn namelijk ook andere ‘apps’ om te laten zien, zoals achievements voor de game die je aan het spelen bent, guides, de discussies op het forum van Steam en zelfs een web browser. Je kan ook per game instellen welke schermen je wil zien.
De grote update voor de In-Game Overlay is nog niet voor iedereen toegevoegd. Valve heeft de update namelijk eerst toegevoegd aan de beta-versie van Steam. Wanneer de update is getest, zal hij uitgerold worden naar alle spelers.

Populair Nieuws