Elden Ring krijgt Ray-Tracing erbij via nieuwe update

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 10:00
elden ring magic enemyf1646038862
FromSoftware heeft in 2021 al beloofd dat er Ray-Tracing zou komen voor Elden Ring, ergens na release. Die belofte wordt nu ingelost, want de RPG krijgt namelijk de grafische setting erbij via een nieuwe update.
FromSoftware is een meester als het aankomt op het creëren van unieke werelden. Dat heeft de Japanse studio ook weer laten zien met Elden Ring. Van magische bossen en ruïnes die vastzitten in de tijd tot aan het helse Caelid en het adembenemende ondergrondse rijk. Overal waar je komt heeft FromSoftware wel iets speciaal voor je in petto.
Die wereld wordt nu nog een stukje mooier gemaakt. Je kan in Elden Ring nu namelijk ook Ray-Tracing aanzetten. Dat blijkt uit de patch notes voor update 1.09. De grafische optie is alleen beschikbaar voor de PlayStation 5, Xbox Series X en PC. Je kan dus geen Ray-Tracing gebruiken op de Xbox Series S.
De toevoeging van Ray-Tracing was al aangekondigd door FromSoftware in november 2021. Volgens de studio zou de optie ‘ergens na release’ worden toegevoegd. Dat blijkt nu dus ruim een jaar na de release te zijn.

Elden Ring DLC in aantocht

Met de nieuwe grafische opties is het een mooi moment om weer in Elden Ring te duiken. Je kan je op die manier ook goed voorbereiden op de komst van Shadow of the Erdtree. FromSoftware heeft recent eindelijk de uitbreiding voor de game aangekondigd.
Wanneer Shadow of the Erdtree uitkomt is nog niet bekend. De verwachting is, op basis van eerdere uitbreidingen voor FromSoftware games, dat de DLC ergens in oktober of november verschijnt.