Elden Ring krijgt niet één artbook, maar twee

News
woensdag, 07 september 2022 om 11:30
elden ringf1624265922
Elden Ring is vooralsnog de grootste hit van 2022. Mocht je nog verder in de game willen duiken dan je al gedaan hebt, dan komt FromSoftware met een goudmijn aan materiaal. In Famitsu is aangekondigd dat de game twee artbooks krijgt (via PCGamer).
Een artbook voor een FromSoftware game is niet ongebruikelijk. Elke game sinds Dark Souls heeft er één, maar Elden Ring is zo groot dat er twee boeken voor nodig zijn. Per stuk zijn ze zo’n 400 pagina’s, dus met allebei ben je wel even zoet.
De boeken verschijnen in Japan op 30 november voor omgerekend ongeveer 31 euro per stuk. Je kunt ze ook samen kopen in een Ultimate Edition, waarbij ook een ingelijste afbeelding van Godfrey wordt meegeleverd. Deze editie kost ongeveer 124 euro.
Een release buiten Japan is helaas nog niet bevestigd. Eerdere FromSoftware artbooks kwamen steevast wel uit in het westen en gezien de enorme verkoopcijfers van Elden Ring zou het in dit geval ook logisch zijn. In ieder geval kun je altijd nog de Japanse uitgaves importeren.

Wat vind je in de Elden Ring artbooks?

De twee boeken hebben allebei een andere insteek. Het eerste boek gaat over dew wereld, NPC’s en armour, terwijl deel twee zich richt op vijanden, wapens en items. In het verleden bevatten de artbooks van FromSoftware ook interviews met de ontwikkelaars. Dat is in dit geval nog niet bevestigd.