Elden Ring is 'bijna klaar voor lancering'

News
dinsdag, 05 oktober 2021 om 13:30
elden ring horsef1623936438
Veel weten we nog niet over de nieuwe game Elden Ring, maar dat hij zo goed als klaar is voor release weten we inmiddels wel. Dat heeft FROM Software namelijk weten in een nieuw interview.
Een developer bij FROM Software heeft bevestigd dat de ontwikkeling van Elden Ring bijna klaar is. Tijdens een interview met de Japanse publicatie Famitsu werd dat onthuld door Yasuhiro Kitao. Dat is ook nodig, want het zal niet lang meer duren voordat de nieuwe game van FROM Software in de winkelschappen moet liggen. De releasedatum voor Elden Ring staat namelijk gepland op 22 januari 2022.
Voordat het zover is moet de ontwikkeling van de game worden afgerond. Dan is een titel 'goud' en klaar voor productie. Wanneer alle data op de schijven zijn gedrukt, zullen de fysieke exemplaren over de wereld worden verscheept naar gamewinkels en andere retailers. Het is dus goed om te horen dat FROM Software bijna klaar is om de productie te laten beginnen.

Elden Ring even moeilijk als Dark Souls

We hebben tot nu toe nog maar weinig gezien van Elden Ring, op een paar trailers na. In het interview met Famitsu liet Kitao in ieder geval weten dat fans van Dark Souls zich geen zorgen hoeven te maken over de uitdaging in de game. De moeilijkheidsgraad zal nameijk als vanouds zeer hoog liggen. Bereid je er dus alvast op voor om vaak te sterven in de game.
Waar Elden Ring wel flink verschilt ten opzichte van andere titels van FROM Software, is dat het een open world game is. Spelers kunnen de speelwereld zelf verkennen op de rug van een paard. Daarnaast krijgt Elden Ring een dynamisch weersysteem, co-op voor vier spelers en de lore is geschreven in samenwerking met George R.R. Martin. Elden Ring belooft dus weer een mooie parel te gaan worden van de geliefe Japanse ontwikkelaar.