5 games om als eerste te spelen nu je een PS5 hebt

Article
maandag, 20 maart 2023 om 18:00
pexels kerde severin 5961216f1631282702
Nu de PlayStation 5 langzaam maar zeker goed voorradig begint te raken, kunnen veel spelers eindelijk aan de slag met de console van Sony. De PS5 heeft inmiddels tal van reusachtige titels om te spelen. Dit zijn de vijf games om als eerste te spelen nu je de console in huis hebt.

1. Astro’s Playroom

Vanaf het moment dat je de PS5 in huis haalt, heb je gelijk al een gratis game om uit te proberen. Astro’s Playroom zit namelijk ingebakken op de console en kun je direct spelen. De 3D-platformer van het fantastische Team Asobo schotelt een korte, maar zeer krachtige ervaring voor.
Via vier levels wordt je getrakteerd op levels die je ieder aspect van de unieke DualSense-controller laat ervaren. Denk aan de haptische feedback, de adaptive triggers en natuurlijk de vliegensvlugge SSD. Daarbij wordt je ondergedompeld in een warm bad van bekende PlayStation-gezichten en zijn er tal van easter eggs om te ontdekken.
Astro’s Playroom is gratis te spelen bij de aanschaf van je PlayStation 5.

2. Horizon Forbidden West

Vervolgens is het tijd om aan de slag te gaan met Horizon Forbidden West. Het tweede deel in deze gamereeks van Nederlandse bodem vervolgt het verhaal van de PS4-game die uitkwam in 2017. Mocht je dat verhaal nog niet ervaren hebben, kun je hier onze complete recap lezen al zit er ook een korte samenvatting voor het tweede deel die je kunt bekijken.
In het tweede deel speel je wederom als Aloy die de futuristische aarde wil redden van een nieuwe plaag die de wereld dreigt te vernietigen. Om dit te doen moet de roodharige heldin naar het westerse gedeelte van een vergaan Verenigde Staten afreizen, waarbij tal van bekende locaties voorbij komen, zoals een afbrokkelend San Francisco.
Wie de game nu speelt, is daarmee precies op tijd klaar voordat de exclusieve PlayStation 5-uitbreiding uitkomt in april. Deze vervolgt Aloy’s reis, waarbij ze dit keer richting Los Angeles gaat om daar een nieuwe bedreiging af te weren. Die DLC verschijnt op 19 april.
Horizon Forbidden West is via PlayStation Plus Extra gratis beschikbaar. Je kunt de game ook hier kopen bij bol.com!
ratchet and clank rift apartf1622473934

3. Ratchet & Clank Rift Apart

Dik anderhalf jaar na de release van de PlayStation 5 verscheen de eerste game die daadwerkelijk niet op andere consoles uitgebracht kon worden. Het betreft Ratchet & Clank Rift Apart. De Insomniac Games-titel maakt namelijk op unieke wijze gebruik van de SSD in de PS5 om werelden naadloos in te laden waardoor het spelverloop vrijwel naadloos is.
Daarbij is de game ook simpelweg heerlijk als third-person shooter waarbij je constant getrakteerd wordt op toffe werelden en een zeer leuk verhaal. Tel daarbij tal van unieke wapens op die telkens anders aanvoelen dankzij de adaptive triggers en je hebt een ervaring die je nergens anders kunt ervaren.

4. Returnal

Een andere exclusieve PS5 game die je op andere platformen (behalve PC) niet terugvindt, is Returnal. Deze third-person shooter richt zich vooral op de spelers die van een uitdaging houden en niet bang zijn om te leren van fouten en zich steeds verder te ontwikkelen. Het sterven en beter worden in de game is namelijk onderdeel van het plezier van Returnal.
In de game speel je als een gestrande astronaut die op een mysterieuze, dodelijke planeet terecht komt. Hoe ze kan ontsnappen weet ze niet, maar wanneer ze haar eigen lichaam tegenkomt weet ze al snel dat er iets niet pluis is. Aan jou de taak om uit te vinden wat er aan de hand is.
Returnal is via PlayStation Plus Extra gratis beschikbaar. Je kunt de game ook hier kopen bij bol.com!

5. God of War Ragnarök

Als laatste is er ook nog het nieuwe avontuur van Kratos dat je op de PlayStation 5 het beste kunt ervaren. Daarop draait de game als een zonnetje en geniet je maximaal van een vloeiende framerate van minimaal 60 frames per seconden wanneer je de Performance Mode kiest. Het laat pas echt zien hoe goed de gameplay is van de God of War.
De game sluit uiteraard wel het tweeluik af dat met de 2018-game van Santa Monica Studios werd gestart. Mocht je die titel niet gespeeld hebben, kun je net als met Horizon Forbidden West kiezen voor de recap in het hoofdmenu. Anderzijds kun je ook het eerste deel eerst spelen die beschikbaar is via PlayStation Plus Extra die op de PS5 een 60 fps patch heeft gekregen en daardoor ook fenomenaal speelt.
God of War Ragnarök kun je hier kopen bij MediaMarkt!

Populair Nieuws