Nieuwe Sony smartphone brengt grote camera-verbetering

News
woensdag, 11 mei 2022 om 14:30
2022 03 30 sony xperia 1 iiif1648646818
Sony heeft haar nieuwe vlaggenschip-smartphone onthult. De Xperia 1 IV komt met een opvallende verbetering ten opzichte van de meeste smartphones. De camera heeft namelijk echte optische zoom.
De Sony Xperia 1 IV was al een goede smartphone om in 2022 naar uit te kijken. Maar als je graag een plaatje schiet is de telefoon nu nog interessanter. Hij heeft namelijk een cameralens met een optisch zoombereik van 85 tot 125 millimeter.
De meeste smartphones hebben meerdere lenzen om in en uit te zoomen, of ze bieden de mogelijkheid van digitale zoom. Bij die laatste optie worden je foto’s uiteindelijk wel wazig, omdat je nog steeds te maken hebt met de maximale resolutie van de camera. Maar de Xperia 1 IV kan drie tot vijf keer inzoomen zonder in te leveren op kwaliteit.
De telefoon heeft nog steeds meerdere lenzen. de zoomlens is een toevoeging aan een standaard camera en een groothoeklens. Aan de voorkant zit een selfiecamera van 12 megapixel, die het mogelijk maakt om selfies te maken in 4K resolutie.

Wat kan de Xperia 1 IV verder?

Zoals geruchten al suggereerden is de Sony Xperia 1 IV overgegaan op de Snapdragon 8 chipset, die 20 procent krachtiger is dan zijn voorganger. Het scherm van de telefoon ondersteunt 4K resolutie, 120 fps en HDR, waarmee hij ideaal moet zijn voor mobile gaming. De telefoon verschijnt in juni, maar een prijs is nog niet bekend.