Eindelijk heeft Dead Island 2 een releasedatum

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 11:00
dead island 2f1644568923
Dead Island 2 heeft bepaald geen soepele ontwikkeling gehad. De game werd in 2014 al aangekondigd, maar eindeloze vertragingen begonnen de vraag op te roepen of de game nog wel uit zo komen. Dead Island 2 komt inderdaad uit en we weten nu ook de releasedatum.
Dead Island 2 is getoond tijdens de Opening Night Live show van gamescom 2022. Na jaren vertraging heeft de game nu eindelijk een releasedatum, die bovendien relatief dichtbij is. Vanaf 2 februari 2023 kun je Dead Island 2 opstarten op PS5, PS4, Xbox One en Series X|S en PC.
De ontwikkeling van de game is bepaald niet makkelijk verlopen. Zoals gezegd werd Dead Island 2 al in 2014 aangekondigd. Inmiddels zijn er acht jaar verstreken en is de game meerdere keren van ontwikklaar gewisseld. Hij is nu in handen van Dambuster, een studio van Deep Silver.
In de game is Los Angeles helemaal in de greep van een zombie-plaag. Er zijn maar een paar mensen die resistent zijn tegen het zombievirus. Het is aan hen om Los Angeles en uiteindelijk de wereld te redden.

Dead Island 2 releasedatum al eerder gelekt

Zowel de releasedatum als nieuwe details over de game werden vorige week al gelekt. Toen verscheen ineens een nieuwe productpagina voor de game op Amazon, met daarop de releasedatum, een uitgebreide beschrijving en box-art. Dat zijn een hoop details, dus dat het allemaal blijkt te kloppen is geen heel grote verrassing.