iOS 16 beta komt met opvallende verandering

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 11:30
2022 03 09 apple ipad airf1689926408
Het duurt niet lang meer voordat de iPhone 14 en iOS 16 verschijnen. Maar de beta van iOS 16 is al een tijdje beshikbaar en er zijn al meerdere interessante ontdekkingen in de code gedaan. Nu lijkt het bijvoorbeeld dat je binnenkort de Wallet app van je iPhone kunt verwijderen.
De Wallet-app op Apple-apparaten wordt waarschijnlijk verwijderbaar, meldt 9to5Mac. De website ontdekte deze verandering technisch gezien in de iPadOS 16.1 bèta. Maar aangezien iPadOS en iOS nauw verwant zijn, wordt er vanuit gegaan dat iOS 16.1 dezelfde verandering zal brengen. Bovendien is het in iPadOS een nuttelose verandering, aangezien de Wallet app niet voor iPads beschikbaar is.
De Wallet app is standaard geïnstalleerd op iPhones en laat gebruikers gekoppelde betaalpassen, toegangskaarten en sleutels beheren. Het is een belangrijk onderdeel van de Apple Pay functionaliteit van de iPhone. Mocht je de app dus verwijderen, dan zal Apple Pay ook niet meer werken.

Waarom wordt de Wallet app verwijderbaar?

Het is niet voor het eerst dat een app die standaard op de iPhone is geïnstalleerd verwijderbaar wordt gemaakt. Toch is dit een opvallent moment om juist de Wallet app verwijderbaar te maken: Apple ligt namelijk enigszins onder vuur om Apple Pay. Het bedrijf geeft alternatieven voor Apple Pay namelijk geen toegang tot de NFC-chip van de iPhone, waardoor Apple Pay je enige optie is.
Daarom wordt apple ervan beschuldigd een oneerlijke marktpositie in te nemen. De EU wil het bedrijf daar zelfs voor beboeten. Het verwijderbaar maken van Apple Play kan duiden op plannen om Apple’s positie eerlijker te doen voorkomen.

Populair Nieuws