Eerste trailer Obi-Wan Kenobi getoond

News
donderdag, 10 maart 2022 om 10:00
star wars obi wan kenobi serief1644487105
Na jaren speculatie is het binnenkort dan eindelijk zover: Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi. Niet in een film, zoals vaak gedacht werd, maar in zijn eigen Disney+-serie. De eerste teaser trailer voor de serie is nu te zien.
Beelden van de Obi-Wan Kenobi-serie werden lange tijd geheim gehouden, maar met de release aan de horizon werd het dan toch tijd voor een trailer. In de trailer zien we natuurlijk Obi-Wan, maar ook een aantal andere personages. Zo zien we Joel Edgertons Owen Lars voor het eerst sinds 2005 weer van dichtbij.
Obi-Wan zelf lijkt zijn dagen zoals verwacht te spenderen met het in de gaten houden van de jonge Luke Skywalker. Maar toch gaat hij op een avontuur dat hem zelfs wegvoert van Tatooine. Het lijkt erop dat hij verwikkeld raakt in een probleem met de Jedi-jagers van het Empire.
Want geruchten dat de Inquisitors uit Star Wars Rebels in de serie te zien zouden zijn, zijn nu ook bevestigd. Daarbij zien we nieuwe Inquisitors, maar ook bekende die hun live-action debuut maken. Grote afwezige in de trailer is Darth Vader, die in de serie weer gespeeld zal worden door Hayden Christensen.

Wanneer verschijnt Obi-Wan Kenobi?

De serie Obi-Wan Kenobi is op Disney+ te zien vanaf 25 mei, precies 45 jaar na de release van A New Hope. De serie wordt geregisseerd door Deborah Chow, die eerder werkte aan The Mandalorian. Disney noemt het een limited series, dus verwacht een afgerond geheel.