Eerste trailer House of the Dragon seizoen 2 getoond

News
maandag, 04 december 2023 om 17:30
2021 05 06 house of the dragon hightowerf1620288247
Na het einde van Game of Thrones was het maar de vraag of een spin-off de kijkers nog voor zich zou kunnen winnen. Maar het is House of the Dragon vorig jaar wel degelijk gelukt. De eerste beelden van het tweede seizoen zijn nu vrijgegeven.
Ruim een jaar na het eerste seizoen is er eindelijk weer wat te zien van House of the Dragon. De eerste teaser voor het tweede seizoen is vrijgegeven door HBO Max. Daarin is te zien dat de vrijwel onvermijdelijke oorlog tussen de Targaryens spectaculair en dramatisch wordt.
De trailer belooft grootschalige gevechten, waarin de draken een grote en vooral verwoestende rol spelen. Wie de serie graag wil zien moet alleen nog wel even geduld hebben. Seizoen 2 verschijnt namelijk pas in de zomer van 2024.

House of the Dragon niet vertraagd door stakingen

Het lijkt misschien alsof seizoen 2 erg ver weg is, maar eigenlijk is het de beste releasedatum waarop we hadden kunnen hopen. In tegenstelling tot veel andere series is House of the Dragon namelijk ontsnapt aan beide grote stakingen in Hollywood. De scripts waren af toen de schrijversstaking begon en de cast mocht zich door de wet in het Verenigd Koninkrijk niet zomaar aansluiten bij de staking van de Amerikaanse acteursbond SAG-AFTRA.
Beide vakbonden streden voor betere lonen en arbeidsvoorwaarden. Het gebruik van AI was daarbij een heet hangijzer. Zowel acteurs als schrijvers hebben voorlopig een garantie dat ze niet zomaar door AI vervangen kunnen worden.