FIFA 22 krijgt transparante FUT lootboxes bij launch

News
maandag, 20 september 2021 om 14:30
fifa 22 hypermotionf1626250746
In FIFA 21 kwamen ze al voorbij: de Preview packs. De transparante lootboxes waren een groot succes en komen daarom al meteen bij lancering terug naar FIFA 22.
Vanaf launch zullen de preview packs beschikbaar zijn in FIFA 22, volgens Electronic Arts. Dat meldt GamesIndustry. Met deze functie zou je kunnen zien wat er in de lootbox zit, voordat je hem koopt. In FIFA 21 kwam hij al even voorbij en EA noemde het een succes. De spelers hebben de transparante lootboxes namelijk met open armen ontvangen.
De preview packs zijn een speciale type pack, waarbij je kan kijken wat voor specifieke items erin zitten voordat je de pack koopt. Zodra je hebt gezien wat erin zit, kun je ervoor kiezen om hem te kopen met FUT Coins of FIFA Points. Bevalt de inhoud je niet, dan kan je de Preview Pack gewoon aan je voorbij laten gaan. Deze speciale soort pack zal samen met de normale FUT packs beschikbaar zijn. In die normale packs kun je uiteraard niet zien wat erin zit voor de koop.
Vanaf launch kunnen we de volgende FUT packs verwachten: de Premium Gold Pack is beschikbaar voor preview en zal om de 24 uur aangepast worden. Samen met deze pack is ook de normale Premium Gold Pack te verkrijgen, deze kun je uiteraard niet inzien voordat je hem koopt. Hetzelfde riedeltje geldt ook voor de Premium Silver Pack.

Kritiek op lootboxes

EA is gekomen met de Preview Packs, nadat er steeds meer kitiek is gekomen op de lootboxes in FIFA. Volgens velen vallen de FUT packs namelijk onder gokken. In sommige landen is het dan ook verboden door de kansspelautoriteit om de feature aan te bieden in de game. Aangezien de inhoud van de Preview Packs zichtbaar is en je dus weet waar je je geld aan uitgeeft, vallen die speciale pakjes niet onder gokken.