'EA wil Battlefield 2042 mogelijk free-to-play maken'

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 15:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
EA is teleurgesteld in het succes van Battlefield 2042. De uitgever had meer verwacht van de grote game en gaat mogelijk drastische maatregelen gebruiken om de nieuwe Battlefield alsnog een succes te maken.
EA schijnt niet blij te zijn met Battlefield 2042. In een tweet geplaatst door Tom Henderson vertelt hij dat de uitgever teleurgesteld is in het succes van Battlefield 2042. Volgens Henderson wordt er momenteel door EA gekeken naar de opties rondom Battlefield 2042. Eén van de opties die zou worden overwogen is om de game free-to-play te maken. Battlefield 2042 werd bij lancering al wisselvallig ontvangen door spelers en de community is inmiddels geleidelijk afgezakt. Veel spelers vinden dat er dingen moeten veranderen aan de game, omdat er nog steeds serieuze problemen zijn.
In een poging de game te verbeteren worden er updates uitgebracht om bekende bugs en problemen te verhelpen. Battlefield heeft onlangs de eerste grote update voor het spel uitgebracht. De update brengt 'een aantal kleine oplossingen en verbeteringen gericht op stabiliteit' met zich mee.
Toch is de community niet alleen blij met de nieuwe update, veel spelers vinden het schandalig dat er nu pas iets gedaan wordt aan de bekende problemen. De grotere problemen lijken volgende maand te worden gefixt. In februari komt er een grote update aan die de meeste problemen zal oplossen. Eén van de meest benoemenswaardige veranderingen die eraan komen, is het toevoegen van een nieuw scoreboard. Het nieuwe scoreboard zal veel meer informatie tonen dan het huidige model. Het zal nu mogelijk zijn om bijvoorbeeld details over de rondes te zien, de best scorende spelers en welke ribbons er allemaal zijn verdiend.
Battlefield 2042 verscheen op 19 november voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Welke grote veranderingen er aan zullen komen is nog niet helemaal duidelijk, maar de stap naar free-to-play zal ongetwijfeld veel nieuwe spelers aantrekken.