Aantal spelers PUBG verdubbeld sinds free-to-play lancering

News
donderdag, 13 januari 2022 om 12:30
pubgf1603874340
Vier jaar nadat PUBG is uitgekomen is de game eindelijk gratis speelbaar en dit heeft al direct effect op het spelersaantal. Op Steam verdubbelde namelijk bijna het aantal spelers vergeleken met de maand ervoor, goed nieuws dus voor de game.
PUBG is de game geweest die de hype rond Battle Royale games heeft gestart. De game werd alleen snel overschaduwd door de gratis Battle Royale-modus van Fortnite. Dat de game vergeleken met PUBG gratis was heeft hier zeker wat mee te maken. Nu is PUBG ook gratis en dat blijkt een goed idee te zijn geweest. Volgens de cijfers van Steam is het spelersaantal namelijk bijna verdubbel in vergelijking toen de game nog alleen betaald was.

Free-to-play lancering goede boost voor PUBG

PUBG was al een tijdje aan het dalen in het aantal spelers. Dat de game dus nu gratis is, zorgt ervoor dat andere spelers die het niet wilde aanschaffen voor geld het nu toch uitproberen. Het geeft dus een kleine boost aan de game en hopelijk blijft een gedeelte van deze spelers hangen zodat de game misschien wel weer verder kan groeien.
Nu zijn er ook spelers die de game gekocht hebben en boos zijn dat het nu free-to-play is. Om het goed te maken worden accounts van alle mensen die de game gekocht hebben Battleground Plus accounts. De spelers krijgen dus een aantal voordelen die nieuwe spelers dus niet krijgen, mits ze een betaalde upgrade aanschaffen. Hierdoor keren spelers die de game gekocht hebben, maar niet meer spelen misschien ook terug naar de game.