DICE werkt ook aan een singleplayer Battlefield

News
vrijdag, 24 februari 2023 om 12:00
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
Battlefield 2042 had geen singleplayer campagne en daar waren veel fans niet blij mee. Daarom heeft EA nu bekendgemaakt dat ook DICE werkt aan een singleplayer Battlefield.
Grote FPS-franchises als Call of Duty en Battlefield staat voornamelijk bekend om hun multiplayer modi. Maar dat betekent niet dat je zomaar de singleplayer campagne eruit kan snijden. Dat heeft Activision Blizzard gemerkt met Call of Duty Black Ops 4 en EA leerde die les met Battlefield 2042.
EA heeft daarom besloten om een speciale studio te zetten op een singleplayer campagne voor Battlefield. Ridgeline Games, een nieuw team onder leiding van Halo co-creator Marcus Lehto, is daarvoor verantwoordelijk. Maar daar blijft het niet bij.
EA heeft namelijk bekendgemaakt dat DICE ook gaat helpen bij de ontwikkeling van een singleplayer Battlefield. Dat meldt GamesIndustry.biz. De bekende Battlefield-studio gaat niet de leiding overnemen, maar Ridgeline Games ondersteunen bij het project.

Werken aan Battlefield 2042

Hoewel er bij EA alvast vooruitgeblikt wordt op de volgende titel in de Battlefield-franchise, wordt er ondertussen ook nog steeds geprobeerd om Battlefield 2042 een succes te maken. Zo is eerder deze maand Update 3.2 uitgebracht voor de game. Die brengt onder andere het geliefde klassensysteem terug naar Battlefield.
De veranderingen voor Battlefield zijn ook hard nodig om spelers te overtuigen om weer terug te komen naar de game. Vorig jaar beleefde het spelersaantal op Steam een nieuw dieptepunt met maar 979 actieve spelers in 24 uur tijd. Ter vergelijking, het oudere Battlefield V heeft op hetzelfde platform momenteel een actieve player count van 23.158 spelers over 24 uur.