EA Sports FC 24 verkoop flink minder dan FIFA

News
maandag, 02 oktober 2023 om 13:00
ea sports fc 24 haalandf1689331167
Sinds 29 september ligt EA Sports FC 24 in de winkel. Het is de eerste voetbalgame van EA sinds de breuk met de FIFA. Het ziet er momenteel alleen naar uit dat de naamsverandering de verkoop negatief beïnvloedt.
De verkoop van EA Sports FC 24 is een stuk minder dan die van FIFA 23. Volgens Christopher Dring van GamesIndustry.biz verkoopt EA Sports FC 24 in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 30 procent minder fysieke exemplaren dan FIFA 23 vorig jaar in een vergelijkbare tijd deed. EA had al verwacht dat de nieuwe naam impact zou hebben.
Een andere mogelijke reden voor de daling van fysieke verkopen is dat veel fans de Ultimate Edition hebben gekocht, die early access gaf en alleen digitaal beschikbaar was. Een daling van 30 procent is alleen wel wat groot om alleen aan de Ultimate Edition te liggen, helemaal omdat FIFA 23 een vergelijkbare editie had. Het lijkt aannemelijk dat veel FIFA-spelers niet op de hoogte zijn dat de reeks nu een andere naam heeft.

EA Sports FC 24 nog steeds goed verkocht

Overigens betekent deze daling niet dat de game niet goed verkoopt. De game is momenteel de op één na grootste fysieke lancering van 2023 in het Verenigd Koninkrijk. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom staat momenteel aan de top. Hogwarts Legacy staat op nummer drie.
Er is één platform waarop EA Sports FC 24 meer verkoopt dan FIFA 23. Op de Switch wordt de game meer verkocht dan zijn voorganger. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat EA Sports FC 24 voor het eerst in jaren geen Legacy Edition is op de Switch en dus dezelfde content en features biedt als de PS4 en Xbox One-versies.

Populair Nieuws