Waarom is er geen FIFA 24 dit jaar?

News
maandag, 02 oktober 2023 om 17:30
ea sports fc 24 haalandf1689331167
Het einde van een tijdperk is aangebroken. 2023 is het jaar waarin er geen FIFA-game uitkomt. Tenminste, er is geen FIFA 24 in de maak. Maar waarom komt er geen FIFA 2024 eigenlijk? Tijd om je dat haarfijn uit te leggen.
FIFA 24 gaat er niet komen en ook een FIFA 25, FIFA 26 enzovoort gaan er niet komen. De naam FIFA verdwijnt bij de EA-games die wereldwijd enorm veel gespeeld worden. De footie reeks gaat verder onder een nieuwe naam: EA Sports FC. Daarom komt dit jaar ook EA Sports FC 24 uit, de eerste van de voetbalgames die de FIFA-naam laat vallen.

FIFA-naam kost een knaak

EA en FIFA hadden tijdenlang een contract, waardoor de game-ontwikkelaar de naam FIFA jarenlang mocht gebruiken voor de games. Daarvoor betaalde de Amerikaanse uitgever jaarlijks 150 miljoen dollar.
Om de naam te mogen gebruiken, rekende de voetbalbond voor een nieuw contract alleen een nieuw prijskaartje: 1 miljard dollar. Voor dat bedrag zou EA de naam FIFA dan nog vier jaar mogen gebruiken, waarna een nieuw contract afgesloten moest worden.
EA besloot eieren voor zijn geld te kiezen en bedankte vriendelijk.
In plaats daarvan maakte EA bekend in 2022 dat de naam FIFA na FIFA 2023 niet meer door EA gebruikt zou worden. Een nieuwe naam liet even op zich wachten, werd ruim van tevoren duidelijk. EA Sports FC 24 is de naam van de nieuwe voetbalgame van EA en deze is op 29 september verschenen.
De game kun je nu bestellen. Wij hebben de goedkoopste opties hier voor je op een rijtje gezet!

Populair Nieuws