Let op: de F1 GP van Bahrein gaat niet van start op zondag

News
donderdag, 29 februari 2024 om 13:30
max verstappen in rb20 pre season test bahrein 2024f1708935628
Als er één constante is in de F1, is dat de Grand Prix op zondag wordt georganiseerd. Maar dat is deze week niet het geval voor de GP van Bahrein.
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden sinds de laatste race van de Formule 1 in Abu Dhabi. Maar het lange wachten is bijna weer voorbij, want later deze week is het tijd voor de GP van Bahrein, de eerste race van 2024.
Let alleen wel goed op als je het hele raceweekend live wil zien. Voor de Grand Prix wordt namelijk een ander tijdschema aangehouden dan we gewend zijn. De eerste vrije trainingen beginnen namelijk al op donderdag, terwijl de race zondag wordt gehouden.

Waarom is er een ander tijdschema?

De reden voor een andere planning heeft eigenlijk niks te maken met de Grand Prix van Bahrein, maar de race volgende week. Dan wordt namelijk de GP van Saoedi-Arabië gehouden, maar op die zondag begint de Ramadan. Daarom is besloten om die race te organiseren op zaterdag.
In de Formule 1 is er alleen de regel dat er minimaal een week tussen twee races moet zitten. De GP van Bahrein kan daarom dus niet op zondag worden gehouden en moet verplicht verplaatst worden naar zaterdag.
Het complete tijdschema voor de GP van Bahrein ziet er als volgt uit, als je niks wil missen van het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen.