EA: “Single player games zijn belangrijk voor ons”

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 11:57
star wars jedi survivorf1658739655
EA stond in het afgelopen decennium niet bekend om een focus op single-player games. Toch lijken er weer steeds meer games voor één speler op komst van de uitgever. De CEO van het bedrijf zegt nu dat single-player games belangrijk zijn voor EA, zo meldt VGC.
Tijdens de kwartaalbespreking van EA kreeg het bedrijf de vraag hoe single-player games op dit moment in de portfolio van de uitgever passen. Het bedrijf heeft zich lange tijd vooral bezig gehouden met multiplayer games. Maar sinds het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order lijkt er enige verandering in te komen.
Volgens Andrew Wilson, CEO van EA, hebben spelers bepaalde motivaties om te gamen, waaronder inspiratie, escapisme en sociale connectie. Om deze motivaties in vervulling te laten gaan moet het netwerk van EA groeien, net als de tijd die mensen besteden aan de games van het bedrijf. Daar zijn single-player games volgens Wilson momenteel belangrijk in, al zegt zijn collega dat live-service games nog steeds ruim 70 procent van EA’s inkomsten opleveren.
Deze claim dat single-player belangrijk is komt niet al te lang na een klein akkefietje op Twitter. Een Tweet die de draak stak met mensen die vrijwel alleen single-player games spelen kreeg veel negatieve reacties. Ook intern voelden ontwikkelaars van single-player games zich ondergewaardeerd. Er kwam al snel een Tweet met een iets aangepaste boodschap.

Welke single-player games heeft EA in ontwikkeling?

Andrew Wilsons claims dat single-player games belangrijk zijn is overigens geen gebakken lucht. EA heeft er namelijk een aardig aantal in ontwikkeling, waaronder Star Wars Jedi: Survivor, Dragon Age: Dreadwolf en een Dead Space remake. Er gaat ook een gerucht dat er gewerkt wordt aan een Black Panther-game.