EA Play komt naar Game Pass op Xbox Series X release

  De samenwerking tussen Electronic Arts en Microsoft was al eerder bekendgemaakt, maar nu weten we ook wanneer EA Play naar de Xbox Game Pass komt. De dienst wordt namelijk verrijkt op de release van de Xbox Series X en S.

  Microsoft is de laatste tijd flink aan het werk geweest om het aanbod van games op de Xbox Series X en S en de Xbox Game Pass aantrekkelijker te maken. Zo heeft het bedrijf Zenimax en Bethesda overgenomen en daarmee potentieel veel interessante exclusives in huis gehaald. Daarvoor had Microsoft bovendien al een samenwerking met Electronic Arts aangekondigd.

  De EA Play service van de uitgever wordt namelijk toegevoegd aan de Xbox Game Pass Ultimate, waardoor spelers binnenkort niet alleen de first party titels van Microsoft op release kunnen spelen, maar ook kunnen genieten van de voordelen van EA. Zo kan je bijvoorbeeld meteen aan de slag met titels als FIFA, Mass Effect en The Sims. Die extra games zullen beschikbaar zijn vanaf 10 november, zo laat Microsoft weten via een blogpost.

  Bethesda games op de Xbox Game Pass?

  De overname van Bethesda zal binnenkort ook meteen haar uitwerkingen laten zien op de Xbox Game Pass. Microsoft is namelijk van plan om alle klassieke franchises die overgenomen zijn - waaronder DOOM, The Elder Scrolls en Fallout - op haar dienst te zetten. Daarmee zal worden begonnen op 1 oktober, want dan verschijnt DOOM Eternal op de Xbox Game Pass. Welke titels allemaal beschikbaar gemaakt zullen worden en wanneer is nog niet bekend.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.