EA onthult nieuwe details over FIFA 23 wedstrijden

News
maandag, 08 augustus 2022 om 11:00
fifa 23f1658388766
FIFA 23 mag dan de laatste game zijn die EA met de FIFA-naam maakt, het bedrijf voert evengoed de nodige veranderingen door. Dat zit hem deels in de gameplay, maar ook de sfeer van de wedstrijden wordt onder handen genomen. Daar heeft de ontwikkelaar nu het nodige over uit de doeken gedaan.
Het belangrijkste aan een game is natuurlijk hoe hij speelt, maar de details mogen niet onderschat worden. FIFA 23 komt met allerlei veranderingen om de “match day experience” te verbeteren. Zo is de audio in de opbouw naar belangrijke wedstrijden veranderd en kun je nu ook vrouwelijke scheidsrechters op het veld zien.
Ook het publiek is onder handen genomen. Je kunt gedatailleerder publiek verwachten, waarbij er veel meer en veel diversere modellen zijn. Zo zul je hopelijk niet al te vaak dezelfde mensen op de tribune zien.
Ook de camera is veranderd en moet nu meer lijken op hoe een tv-uitzending van een voetbalwedstrijd eruit ziet. Ook zijn er allerlei nieuwe manieren om replays en data weer te geven. Je kunt er voortaan ook voor kiezen om tijdens de wedstrijd naar muziek te luisteren in plaats van commentaar.

Wanneer is de release van FIFA 23?

FIFA 23 verschijnt op 30 september. Zoals gezegd is het de laatste game die EA met de naam FIFA maakt voordat de licentie verloopt. EA gaat daarna door met voetbalgames onder de naam EA Sports FC. De FIFA gaat met een andere ontwikkelaar FIFA-games maken.