EA medewerker verdacht van verboden handel Ultimate Team kaarten

  EA Sports zit momenteel even in zwaar weer. Een medewerker zou namelijk een verboden handel hebben opgezet in zeldzame Ultimate Team kaarten.

  EA

  Dan zit je inmiddels al een half jaar iedere dag FIFA 21 te spelen voor de beste spelers en dan kom je er nu achter dat een medewerker van EA zeldzame kaarten aan het verkopen is. Veel grote namen uit de FIFA gemeenschap reageren met veel verontwaardiging op de verboden handel. Het zou namelijk het harde werk of de grote hoeveelheden uitgegeven geld van FIFA spelers in Ultimate Team ondermijnen.

  EA Sports zegt zelf in ieder geval in een Tweet dat ze een onderzoek gaan instellen naar de misstanden. Of er ook daadwerkelijk een resultaat uit komt is nog maar de vraag, want het lijkt erop alsof er meerdere medewerkers betrokken zijn bij de verboden handel van zeldzame Ultimate Team kaarten. EA benadrukt nog wel dat dit absoluut niet de bedoeling is van een medewerker en dat ze hard zullen optreden.

  Verboden handel

  EA Sports zal niet blij zijn met de verboden handel omdat het verkopen van de felbegeerde Prime Icon Moments kaarten duidt op een geldwaarde die verbonden is aan de kaartjes in Ultimate Team. Zodra er een geldwaarde aan een kaart hangt, dan zou dat betekenen dat het openen van pakketen officieel valt onder gokken. Dit zou er vervolgens toe leiden dat FIFA voortaan een 18+ game wordt, iets wat EA Sports ongetwijfeld zal willen vermijden gezien hun inkomsten van de microtransacties. In Nederland is het verkopen van FIFA packs met echt geld verboden door de Kansspelautoriteit.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.