Duitsland wil loot boxes 18+ maken met nieuwe wet

News
woensdag, 10 maart 2021 om 13:00
fifa 21f1603192410
De Duitse regering heeft een wet aangenomen die jongeren op het internet in bescherming moet nemen. Deze wet kan verregaande gevolgen hebben voor ontwikkelaars en uitgevers die gebruik maken van loot boxes.
De wet is niet specifiek gericht op games, maar advocaat Julia Maris vertelde aan de Duitse krant Der Spiegel dat 'online games of apps die gebruik maken van loot boxes of vergelijkbare in-game aanbiedingen waarschijnlijk als 18+ geclassificeerd zullen worden.'
Met de wet wil de Duitse regering voorkomen dat kinderen online te veel in aanraking komen met advertenties die verleiden tot het kopen van content of bonussen. Als onderdeel van de wet zouden er in games die dit wel doen, onder andere waarschuwingen moeten worden getoond.

Loot boxes FIFA 21 straks 18+

Games die nu nog voor alle leeftijden geschikt zijn, zouden met deze wet alleen nog aan volwassenen mogen worden verkocht. FIFA 21 heeft bijvoorbeeld op dit moment geen leeftijdsrestricties in Duitsland, maar zou door de Ultimate Team modus, waarin kaartensets worden verkocht voor echt geld, ook 18+ kunnen worden.
Overigens zullen de ontwikkelaars van FIFA het hier niet mee eens zijn; oud-EA CEO Peter Moore ontkende twee maanden geleden nog dat de Ultimate Team Packs een vorm van gokken zouden zijn. In Nederland is de verkoop van FIFA packs met echt geld verboden, omdat het teveel op gokken zou lijken. De praktijk van loot boxes zijn voor uitgevers zeer lucratief en kunnen in de toekomst mogelijk zelfs miljarden gaan opleveren.

Populair Nieuws