EA maakt nieuwe single-player Battlefield

News
maandag, 04 juli 2022 om 12:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
De laatste Battlefield was een enorme flop, maar EA laat de franchise niet zomaar vallen. De uitgever heeft zelfs een nieuwe studio opgericht voor de ontwikkeling van de shooter-reeks. Het blijkt dat deze studio nu aan de slag gaat met een single-player campagne voor Battlefield.
Battlefield 2042 had opvallend genoeg geen single-player campagne. Dat was uiteindelijk niet de voornaamste bron van kritiek, maar veel spelers hadden er toch graag één gezien. Deze groep wordt gehoord, want de nieuwe studio Battlefield Seattle is bezig aan een singleplayer-campagne in de Battlefield franchise.
Dat blijkt uit een vacature van de studio. Er wordt namelijk gezocht naar een Design Director die overziet dat onder andere het mission design en het verhaal van een single-player campaign goed in elkaar steken. De vacature spreekt niet over multiplayer.
Het is niet duidelijk of Battlefield Seattle een losstaande single-player battlefield maakt, of alleen de campaign verzorgt van de volgende grote Battlefield. Naar verluidt is DICE al bezig met een nieuwe Battlefield-game, nadat het waardevolle lessen heeft geleerd van Battlefield 2042.
20211006103938 1f1637319991

Veel kritiek op Battlefield 2042

Battlefield 2042 lanceerde vorig jaar in een vrij beroerde staat, wat leidde tot veel kritiek. EA is nog steeds bezig om de game op te knappen, maar het lijkt onvermijdelijk dat deze titel de geschiedenis ingaat als een grote teleurstelling. Helemaal omdat er naar verluidt maar weinig mensen daadwerkelijk nog werken aan deze game en de stekker vroegtijdig uit een nieuwe modus is getrokken.