DICE zet nu al punt achter nieuwe modus in Battlefield 2042

News
woensdag, 25 mei 2022 om 14:30
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012
Liefhebbers van Hazard Zone in Battlefield 2042 hoeven geen nieuwe content meer te verwachten. DICE heeft laten weten nu al te stoppen met de modus.
Hazard Zone is een nieuwe modus in Battlefield 2042 die voor release met vrij veel fanfare werd onthuld. Het is namelijk een geheel nieuwe manier om Battlefield te spelen. In teams van vier moeten spelers namelijk verschillende satellieten zien te vinden, terwijl de map gevuld is met computergestuurde tegenstanders en andere squads.
De modus is alleen niet zo’n succes als DICE en EA hadden gehoopt. Dat blijkt uit een nieuwe Development Update video van de ontwikkelaar. Er zal namelijk geen nieuwe content meer voor Hazard Zone worden gemaakt. De modus blijft wel speelbaar en eventuele bugs zullen zo opgelost worden, maar daar blijft het bij.

Dramatische cijfers voor Battlefield 2042

Het is niet de eerste tegenslag voor Battlefield 2042. De game kampt sinds release namelijk al met problemen en spelers zijn niet blij met de richting die DICE is ingeslagen. In april bereikte de game daarom al een nieuw dieptepunt, door een daling naar 979 concurrent players op Steam. Ter vergelijking: voorganger Battlefield V had om dat moment ruim 11.000 spelers.
DICE en EA proberen het tij te keren door een grote update te lanceren, die ergens in juni moet komen. De update zal het eerste seizoen introduceren en komen met een nieuwe map en verbeteringen aan bestaande maps. Ook zullen de Specialists op de schop gaan. Of het genoeg zal zijn om spelers terug te laten keren naar Battlefield 2042, dat is nog de vraag.

Populair Nieuws