Werkt er vrijwel niemand meer aan Battlefield 2042?

News
donderdag, 09 juni 2022 om 14:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
De nieuwste Battlefield-game kan zichzelf helaas geen succes noemen. De game is vrij beroerd ontvangen en EA is er nog niet in geslaagd om het tij te keren. Volgens nieuwe berichten zou EA dat ook niet meer proberen en is het ontwikkelingsteam van de game zo klein mogelijk gemaakt.
Volgens journalist Jeff Grubb ziet EA bijna niet meer om naar de ontwikkeling van Battlefield 2042. Het merendeel van de Battlefield-ontwikkelaars zou al zijn begonnen aan een nieuwe game. Ondersteuning voor 2042 zou gedaan worden door een ‘skeleton crew’.
Deze resterende ontwikkelaars zouden zich alleen nog bezighouden met het maken van de content die EA de klant nog verschuldigd is. Er zijn namelijk vier seizoenen aan live-service content beloofd aan de spelers. Deze zou nu zo goedkoop en zo snel mogelijk gemaakt worden.
EA ontkent dat dit het geval is. Volgens het bedrijf werkt er nog een “significant team” aan Battlefield 2042 om de game verder te verbeteren, waarbij DICE nog altijd de kern is van het ontwikkelingsteam. Uiteraard heeft EA er duidelijk belang bij om om dit te beweren, dus het is niet uitgesloten dat Grubbs claims in ieder geval deels waar zijn.

EA trekt wel stekker uit nieuwe modus

Zelfs als er inderdaad nog een behoorlijk team aan Battlefield 2042 werkt, is het niet te ontkennen dat EA delen van de game heeft laten varen. De nieuwe modus Hazard Zone wordt bijvoorbeeld niet meer ondersteund. De modus is speelbaar en wordt nog gefixt bij serieuze problemen, maar nieuwe content zal niet in Hazard Zone speelbaar zijn.