PUBG Mobile verschillen - Vijf verbeteringen en veranderingen

Article
vrijdag, 30 maart 2018 om 15:03
xgn google image
Mobile versies van 'grote' games zijn vaak uitgeklede releases die het origineel geen eer aan doen. Bij PUBG Mobile is dat niet het geval, de game is een volwaardige versie van de game op mobiele telefoons. In deze special zetten we alle PUBG Mobile verschillen en verbeteringen op een rijtje!
PUBG Mobile is onlangs beschikbaar geworden op iOS en Android. Chinese ontwikkelaar Tencent heeft het voor elkaar gekregen om de Battle Royale gameplay van PlayerUnknown's Battlegrounds op een goede manier te vertalen naar het kleine schermpje van smartphones. De versie brengt zelfs verbeteringen met zich mee.
Wacht eens even, verbeteringen? Jazeker! Verrassend genoeg zijn er PUBG Mobile verschillen die je toch echt verbeteringen kan noemen ten opzichte van de game op pc en Xbox One. Wij zetten ze hier allemaal voor je op een rij, samen met de andere dingen die veranderd zijn.

Gameplay verbeteringen

Zo kan je in PUBG Mobile sommige items automatisch oppakken. Als je bijvoorbeeld een Uzi bij je hebt en je loopt vervolgens over 9mm kogels heen, dan pak je ze automatisch op je als je er ook plek voor hebt. Dit geldt ook voor weapon attachments die meteen aan je wapen worden gedaan en dingen als armor en rugzakken. Dit heeft natuurlijk z’n nadelen (bijvoorbeeld als je geen behoefte hebt aan een attachment), maar het zorgt er wel voor dat je minder kwetsbaar bent wanneer je items verzamelt.
Daarnaast heb je ook veel meer controle over de map en dus meer invloed op waar je heen gaat. Als eerste kan je de map kleiner maken, zodat niet het hele beeld gevuld is. Hierdoor ben je dus minder kwetsbaar als je tijdens het rondrennen besluit toch nog even op de kaart te kijken. Op de minimap kan je ook nog eens zien waar schoten vandaan komen.
Dit maakt de game een stuk makkelijker, omdat je niet in paniek bent wanneer je plotseling van een kant wordt beschoten. Tot slot zijn je teamgenoten makkelijker te vinden en laat de game ook zien hoe ver een marker bij vandaan is als je deze geplaatst hebt. Hier kan de grote broer van PUBG Mobile nog wel wat van leren!

Missies en bonussen

PUBG Mobile zou geen mobiele game zijn als er niet wat typische free-to-play elementen aanwezig waren. De grote versies van PUBG hebben in-game valuta die je kan besteden aan crates. Hier zijn cosmetische items in de vorm van verschillende kledingstukken aanwezig. Je verdient deze valuta door succesvol potjes te spelen.
Bij PUBG Mobile werkt dit ook zo, alleen zijn er andere manieren op de valuta te verdienen. Zo krijg je elke keer als je inlogt een bonus. Dit kan geld zijn, maar ook nieuwe kledingstukken. Het hangt af van hoeveelste dag het is dat je achter elkaar inlogt.

Graphics

Smartphones en tablets hebben nog niet het niveau van pc’s of consoles bereikt, dus het was te verwachten dat PUBG Mobile wat moest inleveren op het visuele gebied. PUBG Mobile biedt een drietal verschillende grafische modi die je kan kiezen. Elk van deze modi heeft z’n eigen voor- en nadelen.
Bij het eerst opstarten van de game kan je kiezen uit de standen low, balanced of high. Low zal de meeste grafische effecten uitschakelen en je een kale, maar wel stabiele ervaring geven. Deze stand kan het beste gebruikt worden als je een wat oudere smartphone hebt die qua kracht niet meer zo goed mee komt.
Als je een beest van een smartphone hebben kan je dan natuurlijk gaan voor de ‘high’ setting. Natuurlijk ziet de game er nooit zo goed uit als op pc en consoles, maar voor een mobiele titel is het zeker niet verkeerd.

Bots?

PlayerUnknown’s Battlegrounds staat bekend om de potjes waarin maximaal 100 mensen tegelijkertijd aan het spelen zijn op een hele grote map. In de pc- en consoleversies van de game zijn het allemaal tegenstanders van vlees en bloed, hoewel dat in de mobile versie anders lijkt te zijn. Verschillende spelers hebben namelijk opgemerkt dat ze wel heel erg goed zijn in de game, al bij het eerste potje. Veel belanden dan ook in de top 3 of scoren veel kills, wat normaal gesproken niet vaak gebeurt.
Daarom wordt er geloofd dat PUBG Mobile deze bots toevoegt om de game makkelijker en dus meer uitnodigend te maken voor nieuwe spelers. Het geeft ze een kans om te oefenen in een makkelijke situatie voor ze aan de slag gaan in een ‘echt’ potje met alleen maar menselijke spelers. Op zich geen slecht idee, gezien de mobile markt meer zogenoemde ‘casual’ spelers heeft die misschien niet aan dit soort games gewend zijn.
Op het moment van schrijven is het nog niet bekend of bots daadwerkelijk in de game aanwezig zijn en het berust dus vooral op geruchten. Hoe dan ook is de game dus een stuk toegankelijker dan de pc- en consoleversies, bots of geen bots.

Crews

Sommige mensen kiezen er liever voor om als lone wolf alleen te spelen in PUBG, andere mensen spelen liever samen in een groep. PUBG Mobile introduceert daarom Crews. Wanneer je level 5 bereikt in PUBG Mobile krijg je de optie om een eigen Crew aan te maken, of om jezelf bij één van de vele Crews aan te sluiten. Crews zijn een soort clans waar je al je vaste vrienden samen kan verzamelen op één plek.
Het is misschien niet de meest dramatische nieuwe toevoeging in deze PUBG Mobile verschillen, maar het is wel een simpele verbetering die de ervaring van de pc- en consoleversies nèt wat beter zou maken.

PUBG Mobile verschillen - Beter of slechter?

Wat vind jij van deze PUBG Mobile verschillen? Maken ze de game te makkelijk, of vind je ze wel prettig en zou je ze daarom ook graag in de andere versies van de game zien? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie hieronder.
We hebben ook wat PUBG tips voorbereid en we hebben een PUBG Xbox One Review klaar staan.

Populair Nieuws