EA haalt Marc Overmars uit FIFA 22 na seksueel wangedrag

News
donderdag, 10 februari 2022 om 10:30
fifa 22 marc overmarsf1644484490
Het schandaal rondom Marc Overmars is ook in FIFA 22 niet onopgemerkt gebleven. De oud-voetballer is in FIFA 22 uit packs en de spelmode draft gehaald. Overmars, die sinds FIFA 17 al in het spel zit, is nu deels niet meer beschikbaar in FIFA 22.
Overmars kwam onlangs negatief in het nieuws, nadat de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij vrouwelijke collega’s. De legendarische voetballer zou dickpicks hebben gestuurd en stalkerig gedrag hebben vertoond. Dit is voor EA Sports reden genoeg om Overmars deels uit FIFA 22 te halen. Overmars blijft wél beschikbaar binnen FUT, maar is uit packs gehaald. Daarnaast kunnen spelers de legend-kaart van Overmars niet meer gebruiken binnen de Draft-modus.

Overmars uit FIFA 22

FIFA 22-spelers die Overmars al in hun team hadden, kunnen de kaart nog altijd gebruiken binnen FUT. Daarnaast is Overmars ook nog binnen te halen via de in-game transfermarkt van FIFA 22. In een melding die spelers te zien kregen, geeft EA Sports aan dat het de prijsklasse van Overmars ‘tot nader order’ heeft vastgezet. Dit om ervoor te zorgen dat spelers geen gigantische bedragen voor Overmars kunnen vragen. In FIFA 22 is Overmars één van de legends van het spel. Deze status houdt de ex-voetballer al sinds FIFA 17, toen hij met een rating van 88 voor het eerst in FIFA kwam.
Het is niet voor het eerst dat EA Sports (deels) spelers uit FIFA haalt. Zo werd Mason Greenwood onlangs nog uit deels uit FIFA 22 gehaald. De voetballer werd gearresteerd op verdenking van verkrachting en mishandeling, nadat hij was beschuldigd van geweld tegen een 18-jarige student. In FIFA 21 werd Ajax-doelman André Onana nog uit het spel gehaald, na het overtreden van dopingregels. Ook werd Marco van Basten eens uit het spel gehaald, na een misplaatste opmerking.