Marco van Basten uit FIFA 20 na uitspraak "Sieg Heil"

  EA Sports, maker van FIFA 20, haalt Marco van Basten uit FIFA 20. Marco van Basten heeft in november de groet 'Sieg Heil' uitgesproken op TV. De ex-voetballer maakte de opmerking in het programma De Eretribune na een interview met Hans Kraay jr. en de Duitse trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo.

  Veel gamers kregen een interessant bericht toen ze spelmodus Ultimate Team openende. Ze kregen een melding dat Van Basten "Tot nader order" niet langer verkrijgbaar is. Van Basten is één van de spelers in FIFA 20.

  We zijn op de hoogte van de recente opmerkingen van Marco van Basten. We gaan er ook altijd van uit dat we in onze game zijn toegewijd aan gelijkheid en diversiteit. Daarom zullen we de ICON-items van Marco van Basten tot nader order niet meer beschikbaar stellen.

  EA

  Verdere informatie is nog niet duidelijk. We weten nog niet of dit betekent dat de kaart van Van Barsten niet meer verkrijgbaar/verhandelbaar is op de marktplaats van FIFA 20 en of bezitters van de spelkaart deze nog wel in bezit mogen houden of gebruiken. FOX Sports heeft Van Basten voor een week geschorst voor zijn opmerking. Op 7 december is hij weer te zien op de buis.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.