EA geeft Halo Infinite de schuld van Battlefield 2042 onvrede

Het is geen geheim dat zowel spelers als EA ontevreden zijn over Battlefield 2042. Verschillende problemen zijn al benoemd door EA, maar nu wijst het bedrijf naar een wel heel bijzondere factor. Halo Infinite zou namelijk medeverantwoordelijk zijn voor het falen van Battlefield.

De invloed van Halo Infinite werd benoemd tijdens een ‘Town Hall’-discussie binnen EA. Daar werd onder andere het presteren van Battlefield 2042 besproken met werknemers. Xfire meldt dat daarbij ook Halo Infinite is aangewezen als factor die Battlefield 2042 in een kwaad daglicht stelde.

Laura Miele, de Chief Studios Officer van EA benoemde verschillende dingen die hadden bijgedragen aan de teleurstellende launch van Battlefield 2042. De ambitie van het project werd genoemd, evenals de pandemie en de vele bugs die de game bij release kende. Maar volgens Miele lag het falen van de game daar allemaal niet aan.

Volgens Miele was de game bij launch stabiel en werd hij door critici goed ontvangen. Bovendien was de hoeveelheid bugs niet buitensporig voor een DICE-game. De grote boosdoener was dat de Halo Infinite multiplayer uitkwam en het deed lijken alsof Battlefield een stuk minder afgewerkt was dan de shooter van Microsoft.

Battlefield 2042 onvrede onverminderd

Volgens spelers liggen de problemen toch echt bij de game zelf. Fans zijn bijvoorbeeld een petitie gestart om het mogelijk te maken je geld voor de game terug te vragen. Ook een voormalig Battlefield-designer is verbaasd over de staat van Battlefield 2042. Volgens hem zitten de problemen veel dieper dan alleen bugs.

Battlefield 2042

Verkijgbaar vanaf 19 november 2021

Meer over deze game