Amsterdams hotel overweegt actie tegen Call of Duty Modern Warfare 2

News
dinsdag, 01 november 2022 om 11:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Wie de campaign van Call of Duty Modern Warfare 2 heeft gespeeld zal een bezoekje aan een virtueel Amsterdam hebben gebracht. Vaak zijn Nederlanders trots als hun land figureert in zo’n groot project. Maar het management van het Conservatorium Hotel is er juist helemaal niet blij mee.
Nadat de campaign voor Call of Duty Modern Warfare 2 verscheen, een ruime week voor de rest van de game, bleek als snel dat Amsterdam het decor was voor een missie in de game. De hoofdstad was bijzonder accuraat weergegeven. Voor het Conservatorium Hotel misschien iets te accuraat, want het hotel blijft in puin achter na afloop van de missie.
Namen van kroegen, hotels en andere zaken zijn in de game aangepast. Maar juist omdat de game verder zo goed klopt met de werkelijkheid is het Breenbergh hotel, zoals het in de game heet, duidelijk herkenbaar als het gebouw van het Conservatorium Hotel. Dat is alleen nooit overlegd met het management van het hotel en dat kan niet waarderen dat het pand een strijdtoneel is in de game, zo laat manager Roy Tomassen weten:

Juridische stappen van Conservatorium Hotel tegen Call of Duty?

Het Conservatorium Hotel is er nog niet over uit hoe het verdere actie gaat ondernemen. Volgens De Volkskrant wordt er nagedacht over mogelijke stappen. Het is maar de vraag of het hotel het in de rechtszaal op zou kunnen nemen tegen Activision Blizzard, helemaal omdat laatstgenoemde ongetwijfeld heeft gecontroleerd of het virtueel overhoop schieten van het gebouw van het hotel legaal was.

Populair Nieuws