EA bevestigt nieuwe Battlefield campaign

News
vrijdag, 09 september 2022 om 10:00
battlefield headerf1622210525
Battlefield 2042 kende geen single-player campaign. Hoewel de beroerde ontvangst van de game aan veel grotere problemen was te wijten, zullen veel fans graag weer een single-player campaign in de franchise zien. Voor die vans heeft EA goed nieuws.
Eerder bleek al uit een vacature dat een nieuwe studio van EA bezig was met een single-player campaign in het Battlefield-universum. Dat heeft EA nu ook officieel aangekondigd. De studio heet Ridgeline Games en staat onder leiding van wat veteranen in de game-industrie.
Het studiohoofd van Ridgeline is namelijk Marcus Lehto, medebedenker van Halo. Hij geeft aan dat eht een eer is om met DICE en Ripple Effect te werken aan verhalen in de Battlefield-reeks. Vince Zampella, medeo-oprichter van Respawn en Infinity Ward die nu de Battlefield-franchise overziet, spreekt van een investiering in de toekomst van de franchise.
Opvallend is dat het nog steeds grotendeels onduidelijk is hoe deze single-player ervaring eruit gaat zien. Er is bijvoorbeeld geen duidelijkheid over hoe en wanneer deze campaign uitkomt. Het zou kunnen gaan om een losstaande game, maar het is ook niet ondenkbaar dat het een onderdeel wordt van een volgende Battlefield-game die ook een multiplayer modus heeft.

Hoe gaat het met Battlefield 2042?

Het lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk dat deze nieuwe campaign onderdeel wordt van Battlefield 2042. Er is nog wel ondersteuning voor deze game: seizoen 2 is net uit en er komt een seizoen 3. Maar naar verluidt ziet EA deze ondersteuning als een verplichting en wordt er zo weinig mogelijk personeel op de game gezet.