F1 staat stil bij overlijden van koningin Elizabeth II

News
vrijdag, 09 september 2022 om 10:30
Donderdag werd bekendgemaakt dat koningin Elizabeth II is overleden op 96-jarige leeftijd. F1 zal stilstaan bij het overlijden tijdens het raceweekend in Monza.
Koningin Elizabeth kampte al langer met gezondheidsproblemen en toen er donderdag steeds meer leden van de koninklijke familie afreisden naar Balmoral Castle in Schotland, vreesden velen het ergste. Donderdagavond werd officieel bevestigd dat Elizabeth II is overleden in het bijzijn van haar familie.
De komende tijd zal het Britse volk afscheid kunnen nemen van hun monarch en zal er waarschijnlijk een periode van nationale rouw zijn. Ook de Formule 1 staat stil bij het overlijden van de koningin. De organisatie heeft officieel bevestigd dat er één minuten stilte gehouden zal worden voorafgaand aan de eerste vrije training op het circuit van Monza. De minuut stilte zal vrijdag gehouden worden om 13:50 Nederlandse tijd.

Steunbetuigingen uit de F1-wereld

Vanuit de hele wereld zijn er steunbetuigingen binnengekomen aan de familie van koningin Elizabeth, waaronder grote namen uit de Formule 1. Zo heeft Stefano Domenicali, de baas van Formula One Management, de condoleances overgebracht namelijk de hele sport en ook FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft zijn steun betuigt.
Ook alle F1-teams en meerdere coureurs, waaronder George Russell hebben via social media hun condoleances overgebracht aan de koninklijke familie. Lewis Hamilton werd eerder op de dag al gevraagd over de gezondheid van de koningin. Toen liet de Britse coureur weten dat ‘zijn gedachten bij de familie en bij haar zijn’.