PS5 mist features omdat de console 'zonder crunch is gebouwd'

News
vrijdag, 09 september 2022 om 9:30
ps5 controllerf1592919068
Sinds deze week is er een nieuwe PS5 update te downloaden, die een aantal handige features toevoegt. Volgens sommigen features die de next-gen console allang had moeten hebben. Maar dat komt doordat de PS5 zonder crunch is gebouwd, aldus een oud-manager van Sony.
Er is al jaren veel ophef over crunch in de game-industrie. Gamers willen het liefste zo snel mogelijk aan de slag met nieuwe titels en uitgevers willen hun grootste releases in een bepaalde window uitbrengen, om de verkopen te maximaliseren. Daarvoor worden soms alleen wel de werknemers bij een bedrijf opgeofferd, die 80 uur per week werken of op kantoor moeten slapen.
Om te voorkomen dat dezelfde praktijken bij PlayStation gebruikt werden, zijn sommige features voor de PlayStation 5 uitgesteld. Bij Sony was de gezondheid van medewerkers een prioriteit. Dat claimt een voormalig manager van het bedrijf op Twitter onder de naam HUGE alternagod, nadat er kritiek op de PS5 update is gekomen.
Niet omdat spelers niet blij zijn met de update, maar omdat de features volgens sommigen al vanaf de lancering aanwezig hadden moeten zijn op de PS5. Een afweging die bewust is gemaakt volgens de oud-manager.

“We hebben de console gebouwd middenin een globale pandemie, zonder crunch nodig te hebben van iemand. Sommige dingen moesten geschrapt worden om dat een realiteit te maken. De gezondheid van werknemers was een prioriteit en ik ben blij dat dat zo was.”

Welke features heeft de PS5 erbij gekregen?

De update die deze week gelanceerd is voor de PS5 voegt een aantal interessante niet opties toe aan de next-gen console. Zo is er nu ondersteuning voor een 1440p-resolutie, zodat je de console een stuk makkelijker op allerlei monitoren kan aansluiten.
Daarnaast zijn er onder andere folders toegevoegd om je games makkelijker te categoriseren, de mogelijkheid om Remote Play te starten via de PS App en het is eenvoudiger om de games van vrienden te joinen in een party. Check hier alle toevoegingen van de PS5 update.