E3 2021 wordt volledig digitaal

  Afgelopen jaar waren alle gaming evenementen volledig digitaal en het lijkt erop dat dit jaar niet anders wordt. De Electronic Entertainment Expo, ofwel E3 2021, zal dit jaar in ieder geval volledig digitaal gehouden worden. Dat maakt de organisatie achter het evenement bekend.

  De Entertainment Software Association (ESA) heeft namelijk verschillende uitgevers aangeschreven met een pitch voor de digitale beurs. Deze documenten zijn ingezien door Video Game Chronicle die de plannen publiceerde. De E3 zou dit jaar volgens die documenten, zoals al eerder tussen neus en lippen door gemeld, een driedaags digitaal evenement worden met meerdere livestreams, die gehouden worden tussen 15 en 17 juni 2021.

  Volgens de pitch zou de E3 bestaan uit meerdere keynotes van ongeveer twee uur per stuk. Daarnaast zou er een previewshow komen op 14 juni 2021, een awardshow en diverse streams van kleinere uitgevers, influencers en andere partijen. Naast de streams zou ESA ook speciale streams voor de pers plannen die een week voor het evenement plaats moeten vinden.

  Hoewel de plannen nog niet goedgekeurd zijn door de verschillende partijen zoals Blizzard, Nintendo, Microsoft, Sony en Epic Games, bevestigt de ESA al dat de E3 omgezet wordt naar een digitaal evenement vanwege het coronavirus. Geoff Keighley heeft inmiddels ook al bevestigd dat E3 2021 digitaal zal worden, al is hij zelf niet betrokken bij de beurs. Hij heeft een eigen show opgezet, namelijk de Summer Game Fest.

  Diverse demo's mogelijk tijdens E3 2021

  Volgens Video Game Chronicle wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om uitgevers en ontwikkelaars een demo te laten streamen. Deze demo's maken dan onderdeel uit van de E3 2021, maar komen ook beschikbaar voor consumenten om op de Xbox One, PlayStation 4, PS5, Xbox Series X/S en Switch te spelen, alsook via Steam.

  Wat er tijdens E3 2021 precies voorbij zal komen is nog niet bekend. Omdat de uitgevers en ontwikkelaars nog niet toegezegd hebben deel te nemen, is ook niet bekend welke partijen er voorbij zullen komen. De kans is groot dat Sony zoals de afgelopen jaren weer een eigen evenement houdt. Afgelopen jaar hield Sony bijvoorbeeld een eigen evenement naast E3.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.