Dying Light niet te koop in Switch eShop door Duitse regels

News
woensdag, 20 oktober 2021 om 17:00
f83653b2419ce4ef0fd778297e1223c3f1634566145
Spelers uit Europa die Dying Light willen kopen via de eShop van de Switch lopen tegen een probleem aan. De game is namelijk niet te koop voor Europese Switch gebruikers. Dit zou komen door Duitse regelgeving. Dit zegt een werknemers van Techland op Reddit.
Onlangs is de eerste Dying Light game uitgekomen voor de Nintendo Switch. Het is dus ook niet raar dat fans de game direct na release willen kopen. Europese spelers lopen alleen tegen een probleem aan in de eShop van de Nintendo Switch: Dying Light is in Europa niet te koop.

Waarom mag Dying Light niet verkocht worden?

Een werknemer van Techland, de maker van de game gaf op Reddit antwoord op de vraag wat de oorzaak is van het probleem. Het is zo dat Dying Light door Duitse wetgeving niet verkocht mag worden. Dit is niet direct een probleem voor de rest van Europa, maar nu wel.
De eShop van de Switch voor Europa is namelijk in Duitsland gevestigd. De game kan dus zolang dit zo is niet worden verkocht via de eShop. Niet alleen Europese landen hebben er last van. Ook Australië en Nieuw-Zeeland kunnen hierdoor de game niet digitaal aanschaffen.
Spelers in deze gebieden hoeven niet bang te zijn dat de game helemaal niet te koop is. In al deze landen is het wel mogelijk om de game in de winkel te kopen, behalve in Duitsland. Het is nog onduidelijk of de game uiteindelijk toch wel aan de eShop kan worden toegevoegd in deze landen en of Dying Light 2 voor de Switch ook hetzelfde probleem zal hebben. Techland werkt eraan om de ban op Dying Light op te heffen.